AKO TREBA DA UMREM NA TERENU, UMREĆU! Španci porede Topića sa DONČIĆEM, a njemu PRIJA!

Autor:

Sport

28.12.2023

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se mladi košarkaš.

AKO TREBA DA UMREM NA TERENU, UMREĆU! Španci porede Topića sa DONČIĆEM, a njemu PRIJA!

Foto: Euroleague

Nikola Topić u duelu sa igračima Panate

Odlična vest za sve zvezdaše je pristigla pre dva dana kada je ozvaničen povratak Nikole Topića u Crvenu zvezdu Meridianbet. Iako mlad, među svim pristalicama crveno-belih vlada optimizam da bi u dobroj meri mogao da "zakrpi" odlazak Šabaza Nejpira, mada, ruku na srce, to i nije toliko teško. Vanserijski talenat je proveo godinu za nama na pozajmicama u OKK Beogradu i Megi gde je pokazao sav suvi kvalitet što je nateralo stručni štab tima sa Malog Kalemegdana da ga što pre vrati u svoje redove.

- Moj dugogodišnji san je bio da igram za Crvenu zvezdu. Odrastao sam kao navijač ovog kluba. Mnogo će mi značiti da igram pred 20.000 navijača Crvene zvezde. Nisam mogao da kažem ne igranju košarke u Evroligi, počeo je Topić za ESPN.

Pritisak postoji, ali mladi košarkaš je spreman da rizikuje.

- To je ogroman rizik, ali ja sam spreman. Uveren sam u sebe 100%. Moj otac, moj agent Miško Ražnatović i ja razumemo da bi ovaj potez mogao da utiče na moje šanse za draft ako ne budem dobro prošao, ali ja spreman sam da se takmičim i borim, nastavio je mladi košarkaš.

Janis Sferopulos je insistirao na povratku Topića.

- Nismo razgovarali o ulozi koju ću imati. Šta god trener kaže – uradiću. Ako kaže da umrem na terenu, umreću. Šta god mu je potrebno, daću sve od sebe da to uradim valjano, dodao je novi plejmejker crveno-belih.

Republika

Foto: FIBA

Luka Dončić

ESPN je uporedio Nikolu sa Lukom Dončićem, pošto je naslednik Milenka Topića u dresu Mege beležio 18,6 poena, 6,9 asistencija i 63% procenta šuta. Skoro iste brojke je imao Slovenac u Real Madridu.

- Luka Dončić je sjajan igrač. Pričao je da teže davati koševe u Evroligi nego u NBA. Ne znam da li sam saglasan, ali ću moći da se uverim za šest meseci. Sigurno je Luka jedan od igrača koje se ugledam. Volim način na koji vodi Dalas. Opet, svi smo različiti. Ne mogu da dostignem njegov nivo, a naravno da mi prija kad ljudi pričaju da sam mu sličan, jer je on jedan od najboljih igrača planeti, završio je mladi Topić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading