KAKO JE PARTIZAN DOŠAO DO PLEJMEJKERA: Smit URADIO SVE da dođe u Beograd! SAM se NUDIO crno-belima!

Autor:

Sport

25.12.2023

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je on ključni deo slagalice koji je nedostajao Željku Obradoviću!?

KAKO JE PARTIZAN DOŠAO DO PLEJMEJKERA: Smit URADIO SVE da dođe u Beograd! SAM se NUDIO crno-belima!

Foto: KK Partizan

Džejlin Smit novi je košarkaš Partizana. Američki plejmejker sa hrvatskim pasošem počeo je sezonu u Virtusu, ali stvari nisu ispale kako je zamislio.

Nastupao je Smit za Albu u prethodnoj sezoni, a tamo je pokazao da može da bude jedan od najboljih bekova u Evropi.

Svojom visinom i snagom može sjajno da odgovori defanzivnim izazovima, a nije mu strano ni da bude košgeter ukoliko je to potrebno.

Stabilan na lopti i racionalan, na papiru se idelano uklapa u profil igrača kakav je potreban Željku Obradoviću i crno-belima.

Dao je Smit prvi intervju kao igrač Partizana, a osvrnuo se na to kako je došlo do saradnje.

- Nisam igrao u Virtusu, pa sam svom novom agentu rekao da je vreme da idem, što se pročulo. Posle duplog kola u Evroligi pre dve nedelje trener Luka Banki je prestao da me koristi na parketu. Posle toga moj agent je stupio u kontakt sa Partizanom, da se raspita kakva je situacija pošto je znao da ekipi treba igrač na pozicijama 'jedan' i 'dva'. Na kraju je sve ispalo savršeno - rekao je Smit, pa nastavio:

Imam prijatelje iz Srbije koji su mi rekli mnogo toga lepo o zemlji, Beogradu. Jedva čekam da dođem i da porodica bude uz mene. Jedan moj dobar prijatelj sa koledža se oženio Srpkinjom. Njen otac mi je govorio mnogo toga o Srbiji i svidelo mi se - rekao je Džejlin.

Objasnio je razloge odlaska iz Bolonje.

- Kako je sezona odmicala, stavljen sam u čudnu situaciju. Pred sezonu u Virtusu je bio Serđo Skariolo, koji je imao plan za mene, da budem 'dvojka'. Pošto nisu rešili situaciju sa Ifeom Lundbergom, u međuvremenu je došao novi trener i on je ostao u timu. Tada je Virtus imao trojicu bekova. Bilo je samo pitanje vremena ko će otpasti. Trener je imao vremena da bira sa kim želi da gradi igru. Na kraju sam ja bio taj koji je ostavljen po strani - rekao je Smit.

Kada Željko zove, to se ne odbija. Objasnio je Džejlin motive dolaska u Partizan.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

- Imaju sjajne igrače - Pantera, Nanelija, Ledeja... Ceo tim je sjajan. Prilika da igraš za verovatno najboljeg evropskog trenera svih vremena je nešto što ne možeš da propustiš, moraš da dođeš kada te zove. Ne dešavaju se često situacije da igraš za trenera kakav je Željko Obradović. Pored toga, navijači su još jedan bitan faktor. Imati takvu podršku na svakoj utakmici, igrati pred 20.000 navijača je nešto neverovatno. Mogu da ispunim šta se od mene traži - zaključio je Džejlin Smit razgovor za "Mocart sport".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading