PARTIZANOV RANJENI RATNIK: Aleksa Avramović i SVE NJEGOVE POVREDE!

Autor:

Sport

08.12.2023

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatni maleri za plejmejkera reprezentacije Srbije.

PARTIZANOV RANJENI RATNIK: Aleksa Avramović i SVE NJEGOVE POVREDE!

Foto: Starsport

Aleksa Avramović

Postoje oni ljudi, koji kada nešto rade u životu, uvek daju sve od sebe. Obično su oni najuspešniji u svojim profesijama, jer ne kalkulišu i posvećeni su celim svojim bićem.

Jedan od takvih je i Aleksa Avramović- plejmejker Partizana i reprezentacije Srbije, koji je odnosom prema dresu nacionalnog tima i kluba za koji nastupa stekao status miljenika cele nacije!

Igrao je Aleksa meč 13. kola Evrolige između Partizana i Armanija u Štark areni, a nakon samo pet minuta na parketu proklizao je i izvrnuo nogu.

Borac, kakav je uvek i bio, pridigao se i pokušao da nastavi utakmicu, ali je svima u hali bilo jasno da situacija nije dobra.

Šepao je Aleksa do klupe, viđene su suze na njegovom licu, a plakala je i Arena sa svojim ljubimcem.

Ispostavilo se da je Avramović slomio skočni zglob, a kolika ga pauza očekuje još uvek nije poznato.

Kod ovakve vrste povrede mnogo toga zavisi od stepena preloma, u kakvom su stanju ligamenti, a više informacija biće u danima koji dolaze.

ISTORIJA POVREDA

Republika

Foto: printscreen

Aleksa Avramović

 

Aleksa je i meč sa gostima iz Milana igrao sa maskom, jer mu je polomljen nos u meču protiv Cedevita Olimpije u AdmiralBet ABA ligi.

Aleksa Avramović doživeo je četiri preloma u dresu Partizana, što je zaista frapantan podatak.

Sve je krenulo u februaru 2022. godine tokom finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu, na meču sa Crvenom zvezdom Meridianbet. Aleksi je tada, posle udarca u lice polomljen nos, pa je mora da nosi zaštitnu masku.

Nije Aleksi smetala maska, igrao je fantastično protiv svih protivnika, a večitom rivalu je u narednom duelu spakovao je 33 poena za pobedu crno-belih, što je i do današnjeg dana jedna od najboljih partija nekog košarkaša u derbiju.

Republika

Foto: Starsport

Aleksa Avramović protiv Crvene zvezde Meridianbet

 

Maleri su se preneli i na nacionalni tim, a ovo je Avramoviću posebno teško palo.

U leto 2022. godine tokom priprema za Evropsko prvenstvo iz tabora nacionalnog tima tada je stigla vest da je Aleksa povredio desnu šaku i da će mirovati neko vreme. Nije bio potreban operativni zahvat ali je na ozbiljnost povrede ukazivalo to što je Avramović morao da nosi gips.

- Čim sam video snimak sa doktorima, znao sam da otpadam sa spiska. Svakome je teško, ovo mi je prva povreda u karijeri koja me odvaja sa terena na duži period. Bog zna zašto je to dobro - rekao je tada Avramović.

Aleksu je ova povreda odvojila od terena duže nego što je planirano, a vratio se košarci tek na meču protiv Fenerbahčea u Istanbulu u decembru 2022.

Mnogo je nedostajao crno-belima, a dobre igre "parnog valjka" poklopile su se sa povratkom na parket ubojitog plejmejkera.

Došla je četvrtfinalna serija Evrolige sa Real Madridom, Avramović se je ušao u formu, a onda je - SRČAN kakav jeste, pokušao da blokira gorostasnog Valtera Tavaresa i završio na parketu.

Uhvatio se za šaku(suprotnu od one koja mu je već bila povređena), a u prvi mah činilo se da nije ništa ozbiljnije.

Ipak je ustanovljeno da je u pitanju prelom, te da Avramovića čeka pauza.

Vratio se na teren ranije od očekivanog, a odigrao je finalnu seriju AdmiralBet ABA lige protiv Crvene zvezde Meridianbet i pomogao svom timu da osvoji titulu regionalnog šampiona- prvu nakon decenije čekanja.

Republika

Foto: Starsport

Aleksa Avramović i Kevin Panter slave titulu

 

Nova sezona u crno-belom dresu došla je nakon Mundobasketa, na kom je Avramović bio jedan od najzaslužnijih za srebro Srbije, a postao je u Manili pravi heroj nacije.

Republika

Foto: RINA

Aleksa Avramović na dočeku u Čačku

 

Odlično je počeo za Partizan, ponovo je presudio Crvenoj zvezdi Meridianbet u prvom evroligaškom derbiju, a onda je usledila već pominjana povreda u Ljubljani.

Nakon desetak dana pauze, vratio se na parket sa maskom, spreman da da sve od sebe, ali desio se peh protiv Armanija.

LOM NOSA(dva puta), lom leve šake, lom desne šake i sve to u nepune dve godine, previše je!

Aleksa Avramović je borac kakav se retko rađa. Nema sumnje da će i iz ove povrede izaći još jači i da će se priključiti svojim saigračima, što je pre moguće!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading