GROBARI U TRANSU! Hrvat stiže kod Željka Obradovića! Partizan ZAVRŠIO veiko pojačanje!

Autor:

Sport

22.12.2023

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli rešili veliko pitanje.

GROBARI U TRANSU! Hrvat stiže kod Željka Obradovića! Partizan ZAVRŠIO veiko pojačanje!

Foto: Starsport

Trener Partizana Željko Obradović

Američki košarkaš sa hrvatskim pasošem, Džejlen Smit veoma je blizu prelaska u Partizan, prenosi nemački novinar Robert Hojsel. 

Smit je sezonu počeo u dresu Virtusa iz Bolonje, ali se nije najbolje snašao u redovima italijanskog velikana, pa će prema pisanju Hojsela preći u redove beogradskog Partizana. 

Amerikanac je prethodne sezone zabeležio 31 nastup u Evroligi, a prosečno je postizao 11,5 poena, imao 2,7 skokova i 2,6 asistencija po utakmici.

 

Smit je dve godine proveo u berlinskoj Albi, da bi ovog leta prešao u Virtus. Tamo je odigrao 13 utakmica, u dve je bio starter i prosečno beleži 5,3 poena, 1,5 skokova i jednu asistenciju.

Ranije tokom dana u italijanskim medijima pojavila se informacija da je Smit na pragu odlaska iz Virtusa, kada su krenule spekulacije o mogućem dolasku u Beograd. Partizan je povukao konkretne poteze i nadomak je novog i toliko željenog pojačanja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džejlen Smit

Smit je posle odlaska iz Sjedinjenih Američkih Država nastupao samo u Bundesligi, za Albu, USC Hajdelberg i Ludvigsburg. 

U svom poslednjem evroligaškom meču za Virtus, pre dve sedmice ubacio je 10 poena, uz tri skoka, dve ukradene lopte i jednu asistenciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading