TABELA EVROLIGE IMA NOVI IZGLED! Evo gde je Partizan i koliko Zvezdi Meridianbet BEŽI plej-in pozicija!

Autor:

Sport

20.12.2023

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večiti rivali ostvarili različite učinke u 15. rundi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

TABELA EVROLIGE IMA NOVI IZGLED! Evo gde je Partizan i koliko Zvezdi Meridianbet BEŽI plej-in pozicija!

Foto: Starsport

Pobedama Bajerna nad Efesom (86:71) i Armanija protiv Asvela (84:61) stavljena je tačka na 15. kolo Evrolige.

Navijače večitih rivala najviše zanimaju pozicije Partizana i Crvene zvezde Meridianbet, a daleko lepše raspoloženje može da vlada u crno-belom taboru, pošto se ekipa Željka Obradovića posle pete vezane pobede i dalje nalazi na četvrtom mestu.

Na crno-bele nisu uticali rezultati večerašnjih utakmica, pa se može reći da su čak profitirali, pošto su neki drugi timovi uslovno rečeno kiksnuli, tako da je sada Partizan pobegao dve pobede ispred 11. mesta koje je prvo ispod crte za plej-of i plej-in. Inače, Obradovićev tim je sada na skoru 9-6, kao i Makabi iz Tel Aviva.

Foto: Starsport

Željko Obradović i Janis Sferopulos

Što se tiče Crvene zvezde Meridianbet, ekipa Janisa Sferopulosa je sada u teškoj poziciji, iako se popela za jedno mesto, pošto je Žalgiris poražen u Kaunasu i sada je na 15. poziciji. Međutim, nalazi se na tri trijumfa od 10. mesta, koje vodi u plej-in sa skorom 5-10.

Iza Zvezde Meridianbet, osim Žalgirisa nalazi se još samo berlinska Alba sa učinkom 3-12, kao i Asvel na 2-13. Nasuprot tome, ispred Partizana su Real sa 14-1, Virtus sa 11-4 i Barselona sa 10-5.

 

Standings provided by Sofascore

 

U sredini tabele je prava gužva. Ispod Partizana i Makabija se nalazi čak pet ekipa sa skorom 8-7, a to su: Panatinaikos, Monako, Fenerbahče, Valensija i Baskonija.

Potom slede tri ekipe sa po 7-8 od 11. do 13. mesta: Olimpijakos, Bajern i Efes, a Olimpija Milano jedina ima bilans 6-9.

Partizan već u petak gostuje Realu u Madridu, dok Zvezda Meridianbet takođe "gostuje", ali u Beogradu protiv Makabija iz Tel Aviva u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading