SFEROPULOS SE OSRVNUO NA DOLAZAK GILESPIJA, PA OTKRIO PLAN ZA TOBIJA: Potrebno nam je da ima dobar dan...

Autor:

Sport

18.12.2023

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-bele očekuje težak meč protiv Reala.

SFEROPULOS SE OSRVNUO NA DOLAZAK GILESPIJA, PA OTKRIO PLAN ZA TOBIJA: Potrebno nam je da ima dobar dan...

Foto: KK Crvena zvezda Meridianbet

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet se pripremaju za, možda i najveći, izazov u Evroligi ove sezone, pošto im u goste dolazi ekipa koja je samo jednom (i to u poslednjim sekundama) poražena ove sezone - Real Madrid.

Ove nedelje na programu je duplo kolo u Evroligi, ali pažnju navijača crveno-belih danas je privukao sigurno najviše Fredi Gilespi koji je potpisao ugovor sa timom sa Malog Kalemegdana do kraja tekuće sezone.

Po početku izjave pred susret sa "kraljevskim" klubom, Janis Sferopulos je, normalno, govorio o novom pojačanju pristiglom iz Bajern Minhena.

- Pre svega, pokušali smo da pretražimo tržište dosta puta. Neki igrači nisu hteli da dođu, neki jesu. Jedan od najboljih koji su hteli da dođu je Fredi i zato smo ga potpisali. Očekujemo da nam donese energiju, čvrstinu, dobru odbranu i naravno, igrač je koji odlično zna Evroligu. Ne verujem da će to uticati na ostale igrače, jer svi imaju svoju ulogu. On je pojačanje i doći će da nam pomogne. Kao što znate, u Evroligi će biti tu za početak "drugog kruga", ali u u AdmiralBet ABA ligi će odmah početi, rekao je Sferopulos o Gilespiju.

 

 

Svima su misli, nakon vesti da Gilespi dolazi, otišle ka Majku Tobiju i njegovoj sudbini u Beogradu.

- Plan za Tobija je da u utorak bude važan na terenu protiv Reala! On je nama važan igrač, veliki deo naše igre i defanzivno i napadački, potrebno nam je da ima dobar dan, da pomogne ekipi, da bismo imali uspeha i ostvarili male ciljeve koje stavljamo pred njega - i defanzivno i ofanzivno, rekao je o centru Slovenije Grk.

Sferopulos je prokomentarisao činjenicu da po prvi put od kad je stigao ima ceo tim na okupu.

- Dobro je da imamo ceo roster, nedostajalo nam je to, falili su nam važni igrači dok smo pravili tim tokom leta, nismo ih imali do sada. Laziću ide sjajno sada nakon što je dugo odsustvovao, u dobroj je formi, mnogo očekujem od njega. Isto je od Hange, biće mu potrebno vreme da nađe svoj put, ali sada kada imamo pun roster, bićemo fleksibilniji da promenimo postave, da probamo različite stvari i da izvučemo maksimum iz igrača, iskren je bio bivši trener Olimpijakosa.

Za kraj se osvrnuo na predstojećeg rivala i pozvao navijače da im daju vetar u leđa.

- Dolazi nam evroligaški šampion, tim koji je već dokazao da je prvi favorit za Fajnal-for i sa naše strane moramo da budemo spremni i da se hrabro borimo. Navijači su važan deo naše igre, svi smo zajedno u ovome, naporno radimo da popravimo svoj skor u Evroligi i da budemo prvi u regionalnoj ligi. Hoćemo da budemo što bolji mogući uz njihovu podršku. Želimo da dođu i da nam pomognu, da budu naš šesti igrač na terenu, zaključio je trener Crvene zvezde Meridianbet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading