GILESPI JE NOVI IGRAČ CRVENE ZVEZDE MERIDIANBET! Stiglo pojačanje za crveno-bele, ali NE MOŽE da igra EVROLIGU!

Autor:

Sport

18.12.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je i zvanično!

GILESPI JE NOVI IGRAČ CRVENE ZVEZDE MERIDIANBET! Stiglo pojačanje za crveno-bele, ali NE MOŽE da igra EVROLIGU!

Foto: printskrin/vikipedia

Igrač sa ogromnim NBA iskustvom Fredi Gilespi stigao je iz redova Bajerna iz Minhena u Crvenu zvezdu Meridianbet, potvrđeno je sa Malog Kalemegdana!

Gilespi je prethodnih godinu i po dana proveo u Minhenu u dresu Bajerna odakle stiže u Beograd, a pre toga je nastupao u G ligi za Memfis Hasl, dok je za vreme boravka u NBA ligi igrao za Toronto Reptorse i Orlando Medžik.

Američki košarkaš, međutim, neće biti u mogućnosti da pomogne crveno-belima u Evropi odmah. Naime, kako pravila Evrolige nalažu, Gilespi će moći da zaigra za Zvezdu Meridianbet tek po završetku prvog kruga sezone što je 29. decembra, dok će u AdmiralBet ABA ligi igrati uredno.

Gilespi je rođen u Minesoti 14. juna 1997, visok 208 cm i težak 112 kilograma. Potpisao je sa KK Crvena zvezda Meridianbet ugovor do kraja sezone, a donosi crveno belima na prvom mestu dodatnu čvrstinu u reketu i veliki broj skokova.

Fredi Gilespi stigao je u Beograd i odmah će se nakon obaveznih lekarskih pregleda priključiti ekipi na treninzima.

On je već ranije ove sezone nastupio u Areni, ali u dresu doskorašnjeg kluba protiv crveno-beli, međutim, nije uspeo da zabeleži neki zavidan učinak, s obzirom na to da je za sedam minuta na terenu imao učinak od svega po jedan skok i asistenciju.

Videćemo da li ovo znači i određen odlazak iz centarske linije redova tima sa Malog Kalemegdana, ili je trener Janis Sferopulos uz ovaj tim zamislio Gilespija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading