SVI HVALE NAŠU ORGANIZACIJU! OSTOJA MIJAILOVIĆ OTKRIO ČIJA JE ARENA I KOLIKI JE BUDŽET PARTIZANA: NAJVEĆI u istoriji crno-belih!

Autor:

Sport

15.12.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvoreno je pričao o svemu.

SVI HVALE NAŠU ORGANIZACIJU! OSTOJA MIJAILOVIĆ OTKRIO ČIJA JE ARENA I KOLIKI JE BUDŽET PARTIZANA: NAJVEĆI u istoriji crno-belih!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Partizan je sinoć upisao i četvrtu pobedu u nizu u Evroligi. Iako su im mnogi davali manje šanse protiv Žalgirisa, "parni valjak" je desetkovan povredama "protutnjao" kroz Kaunas bez mnogo poteškoća. Crno-beli beleže sve bolje rezultate u Evropi, a dan nakon pobede oglasio se prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović.

Predsednik JSD i KK Partizan istakao je da je budžet ove sezone najveći u istoriji kluba iz Humske.

- Budžet nam je u top 8 ekipa. Reći ću vam, ali ako vam detaljno objasnim kako se puni naš budžet. Za celokupnu organizaciju oko 20 miliona, ali prosto je bitno da znate da je prihod od karata oko 8 miliona i da smo u protekla tri meseca platili dug državi za poraza od 5 miliona i da je ostalo jos oko 3 miliona i to je jedini dug - istakao je Mijailović i naveo da kada se isplati i ta suma, crno-beli nikome neće dugovati:

- Redovno plaćamo pdv, takođe i sve ostale dugove redovno izmirujemo. Kad isplatimo još tri miliona više nećemo imati dugove, bićemo najstabilniji klub u Evropi kada su u pitanju finansije. Cilj je da stabilizujemo klub potpuno! - jasan je bio Ostoja.

Mnogo bure je digla priča o Areni, pa je Mijailović pričao i o tome.

- 2018. sam doneo odluku da pređemo u Arenu i potpisali ugovor na pet godina, koji je prekinut zbog kovida. 2021. godine, ponovo smo potpisali ugovor na pet godina i to je sada na snazi. Ali, tada ulazimo i u reprogram, a prioritet je da platite plate igračima. Petog maja 2023. stiže dopis od Arene, gde kažu da žele da raskinu ugovor. Mi tog dana plaćamo celokupan dug i navodimo da ugovor nije raskinut. Arena u oktobru šalje aneks za povećanje cene, kako ne postoji ugovor ako vi šaljete aneks? - zapitao se Mijailović, pa se osvrnuo na situaciju sa Malom Arenom:

- Malu Arenu niko nije koristio, bila je zapuštena, mi smo uložili novac da bi naš klub imao uslova. Svi naši termini su tamo popunjeni. Imamo garantovani ugovor na pet godina i ja ne mogu kao predsednik Partizana da izbacim naše mlađe kategorije da bi pustio tamo nekoga drugog. Godišnje plaćamo premo 40 miliona dinara za korišćenje Arene. Ja sam predsednik kluba i moja dužnost je da štitim interese kluba - nastavio je Ostoja.

Potom je prokomentarisao je i renome koji je klub stekao.

- Nas hvale igrači iz konkurentskih timova. Atmosfera nije samo najvrelija, ali sa druge strane, igrači drugih timova hvale našu organizaciju, oni žele da igraju u našem timu. Nije to samo da dovedemo igrača. Ekipu morate da uklopite, imate kao sinoć, 11 igrača ode u Kaunas, nije lako tamo igrati. Publika Žalgirisa nije publika rezultata, nego košarke - rekao je prvi čovek Partizana i potom završio sa očekivanjima i povređenim igračima.

- Uvek očekujem pobedu, veoma su nam važne utakmice sa Valensijom i Realom. Sledi potom nezgodan Virtus, a imamo i Zadar. Molim Boga da da igrači ne dožive povrede. Aleksa je polomio nogu i ima slomljen nos. Novi plej? To je tajna kluba i ne mogu da vam kažem nista više. Velike pohvale za kodicionog trenera i njegov tim, od sedam povređenih igrača, nijedan se nije povredio jer nije bio spreman, već su sve to bili udarci. Mislim da imamo najbolji stručni stab u Evropi - podvukao je Mijailović u gostovanju na TV Prva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading