SKANDALOZNA PRIČA O AGENTU TITOVE TAJNE SLUŽBE: Odbio da izvrši JEDNO UBISTVO, pa umro na tavanu jedne školske zgrade!

Autor:

Vesti

15.12.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Životna priča Slobodana Mitrića

SKANDALOZNA PRIČA O AGENTU TITOVE TAJNE SLUŽBE: Odbio da izvrši JEDNO UBISTVO, pa umro na tavanu jedne školske zgrade!

Foto: Wikipedia

Slobodan Mitrić, poznat kao Karate Bob, bio je bivši tajni agent i Titov špijun koji je postao poznat po svojim memoarima i neobičnom životnom putovanju. Rođen u Jugoslaviji, Mitrić je postao predmet kontroverzi zbog svojih aktivnosti i boravka u Holandiji.



Beg iz Jugoslavije



Mitrić je napustio Jugoslaviju nakon što je odbio da izvrši jedno ubistvo.

Odlazak iz zemlje bio je povezan sa strahom od osvete i sigurnosnim rizicima zbog svojih aktivnosti kao tajnog agenta.

U Holandiji je proveo veći deo svog odraslog života, suočavajući se sa teškim životnim uslovima i problemima sa državnim vlastima.

Foto: Wikipedia

 

 

 

Život u Holandiji



Mitrić je stigao u Holandiju 1973. godine i tamo proveo 43 godine života, uprkos tome što je država Holandija proglasila da je "nepoželjan stranac".

Iako je bio osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva, on je tvrdio da je reč o profesionalnom zadatku jednog tajnog agenta, neobračunu podzemlja, kako je to policija zvanično navodila.

Nakon izdržane zatvorske kazne, suočavao se sa teškoćama u ostvarivanju osnovnih prava i uslova za život.

 


Knjige i memoari



Tokom svog boravka u Holandiji, Mitrić je napisao memoare pod nazivom "Titov tajni agent" (Geheim agent van Tito) i objavio još nekoliko knjiga o podzemlju i tajnim operacijama. U svojim memoarima, opisuje svoje aktivnosti kao tajni agent, predstavljajući se kao jugoslovenski Džejms Bond.


Poslednji dani i smrt



Mitrić je preminuo u novembru 2016. godine u Amsterdamu. Nakon smrti njegove partnerke, suočio se sa teškoćama u ostvarivanju socijalnih primanja, smeštaja i zdravstvene zaštite.

Zadnje dane proveo je u teškim uslovima, na tavanu napuštene školske zgrade u istočnom delu Amsterdama, pre nego što je slučajno pronađen i prevezen u bolnicu gde je preminuo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading