PRED DUPLO KOLO! Evo kako izgleda tabela Evrolige posle pobeda Zvezde Meridianbet i Partizana!

Autor:

Sport

14.12.2023

23:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći rivali ostvarili trijumfe protiv Albe i Žalgirisa.

PRED DUPLO KOLO! Evo kako izgleda tabela Evrolige posle pobeda Zvezde Meridianbet i Partizana!

Foto: Starsport

Željko Obradović i Janis Sferopulos

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet i Partizana upisali su nove pobede u Evroligi i time obradovali svoje navijače. Crno-beli su u desetkovanom sastavu izborili važan trijumf protiv Žalgirisa u Kaunasu, dok je tim s Malog Kalemegdana na ubedljiv način pred delijama deklasirao Albu. Oba tima su, samim tim, napredovala na tabeli.

Pobeda je Partizanu donela pomak na peto mesto na tabeli, pošto je Baskonija izgubila od Virtusa na domaćem terenu i prepustila crno-belima mogućnost da ih prestignu. Ukoliko bi Monako sutra izgubio na gostovanju Fenerbahčeu, Željkova ekipa bi skočila na četvrtu poziciju. To mesto donosi prednost domaćeg terena u eventualnom plej-ofu, ali je to i dalje jako daleko. Navijačima Partizana svakako će prijati pogled na tabelu bez ozbira na sutrašnji rezultat iz Turske, a pred "duplo kolo" u kojem igraju sa Valensijom i Real Madridom u Španiji.

 

Standings provided by Sofascore

 

Nasuprot njima, Crvena zvezda Meridianbet takođe je napredovala i preskočila Žalgiris, pa je sada na 14. poziciji na tabeli sa skorom 5-9 posle trijumfa nad Albom. Uspeli su crveno-beli i da "skrate" zaostatak za jedan trijumf za mestima u plej-inu, pošto im sada Panatinaikos na 10. mestu "beži" samo dve pobede.

Ispred Crvene zvezde Meridianbet su dva teška meča, jer na domaćem terenu naredne nedelje igraju protiv evropskog prvaka Real Madrida, a potom "gostuju" Makabiju u nekadašnjem Pioniru, istina, pred praznim tribinama iz dobro poznatih razloga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading