NEVEROVATNO DOSTIGNUĆE KEVINA PANTERA! Kapiten Partizana PRESTIGAO legende crno-belih!

Autor:

Sport

10.12.2023

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah po povratku na teren počeo je da pomera granice.

NEVEROVATNO DOSTIGNUĆE KEVINA PANTERA! Kapiten Partizana PRESTIGAO legende crno-belih!

Foto: Starsport

Kevin Panter

Videlo se u prethodnim mečevima koliko je Partizanu nedostajao Kevin Panter. Kapiten crno-belih je već u mečevima protiv Panatinaikosa, Monaka i Armanija bio najbolji na terenu, ali i pomerio neke granice.

Amerikanac je ispisao istoriju time što se našao ispred legendarnog Dušana Kecmena i nekadašnjeg asa crno-belih Uroša Tripkovića, pošto je postao igrač crno-belih koji je najbriže došao do brojke od 700 poena u Evroligi.

Preciznije, kapitenu Panteru je bilo neophodno samo 45 utakmica da dođe do pomenute cifre, dok je prethodni rekord držao Kecman, kome je za 700 postignutih koševa bio potreban 71 meč. Tripkoviću je ovo dostignuće pošlo za rukom posle 81 duela u crno-belom dresu.

Foto: Starsport

Dušan Kecman iz igračkih dana u dresu Partizana

Panter je još jednom dokazao, da će biti upamćen kao istorijski igrač Parnog valjka. Naime, prosek iz ove sezone Evrolige donosi brojku od 14,3 poena po meču. Od kada se vratio na parket, vodio je Partizan do tri velika trijumfa u Štark areni – atinski "zeleni", "kneževi" i "manekeni" iz Milana, na kojima je i dostigao 700 poena.

Pred kapitenom regionalnog šampiona je još jedan rekord, koji bi potencijalno mogao da sruši. To je zvanje najboljeg strelca u istoriji Partizana, kada je Evroliga u pitanju. Već pomenuti Kecman drži tron večne liste strelaca sa 1.092 poena, dok je bivši igrač Zvezde Meridianbet i milanske Olimpije na 711 koševa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading