AMERI ZBOG JOKIĆA MENJAJU ISTORIJU: Dolazak igrača u NBA ligu više nikad neće biti isti

Autor:

Sport

07.12.2023

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meni se čini nepravednim da igrači izabrani u drugom krugu budu u programu u 00.30, kao Nikola i Drejmond Grin, rekao je čelnik najjače lige na svetu Adam Silver.

AMERI ZBOG JOKIĆA MENJAJU ISTORIJU: Dolazak igrača u NBA ligu više nikad neće biti isti

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Jokić

Nikola Jokić bio je ponižen kada je dolazio u NBA ligu, ali je Amerikancima ubrzo pokazao ko je i šta je. On je draftovan 2014. godine kao 41. pik, a koliko su ga potcenili zabeleženo je u istoriji jer je u tom trenutku na televiziji išla reklama za takose.

Pokušali su Amerikanci posle da se operu tvrdeći da reklame nekada moraju da se puste jer je program tug a pažnja gledalaca opada, a zalomilo se baš na Srbinu da ga preklopi brza hrana. Kako se to više ne bi dešavalo, kako bi sve novi igrači u NBA bili tretirani jednako, u planu je promena pravila i održavanja NBA drafta, o čemu je govorio prvi čovek NBA lige Adam Silver.

On je najavio da bi NBA draft mogao da traje dva dana, umesto što je do sada sve rešavano u jednom danu. Kako je objasnio dolazak sve više talenata uticao je na ovakvo razmišljanje kako ne bi bilo nepravedno da igrači koji budu izabrani u drugoj rundi ne dobiju "prajm tajm" termin, već budu prikazani prilično kasno, kada mongi više ni ne gledaju TV i legnu da spavaju.

Meni se čini nepravednim da igrači izabrani u drugom krugu budu u programu u 00.30. Držim se igrača koji mi padaju na pamet, Nikole Jokića (41. pik 2014. godine) i Drejmonda Grina (35. pik 2012. godine). Ovo su samo dva primera koja imam na umu, igrače Ol-star, MVP kalibra, kao igrače iz drugog kruga na draftu - istakao je Silver, pa dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Adam Silver

- Talenat je danas ogroman, a interesovanje javnosti toliko da obe runde zaslužuju udarni termin. Druga prednost je da se da više vremena oglašivačima, medijima da bolje razumeju ko su ti igrači, malo više vremena između izbora, da razgovaraju o tome ko su i zašto imaju smisla za ove timove. Ali pored svega toga, ova revolucija bi takođe omogućila generalnim menadžerima da imaju više vremena za razmišljanje nakon prvog kruga. Mislim da stižemo. Radimo na tome sa našim partnerima kako bismo osigurali da ima smisla za sve. Ali za mene to izgleda očigledno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading