NASLEDNIK SRBINA ZALUDEO AMERIKANCE: Niko pre "Bejbi Jokića" nije imao ove brojke u NBA ligi!

Autor: M. M.

Sport

28.11.2023

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola mu idol.

NASLEDNIK SRBINA ZALUDEO AMERIKANCE: Niko pre "Bejbi Jokića" nije imao ove brojke u NBA ligi!

Foto: www.profimedia.rs

Centar Hjuston Rocketsa Alperen Šengun (20) ostvaruje izuzetne brojke u NBA ligi.

Turski reprezentativac često se upoređuje sa Nikolom Jokićem, čak su ga Ameri prozvali "bejbi Jokić", a sve zbog sličnosti u stilu igre sa dvostrukim MVP-om lige.

U svojoj trećoj sezoni sa Hjuston Roketsima, Šengun pokazuje značajan potencijal. Tokom ove sezone prosečno beleži 20,2 poena, 9,1 skokova i 5,6 asistencija uz impresivnih 56,7% uspešnosti šuta iz igre, što predstavlja dosad neviđen uspeh za igrača u prve tri godine njegove karijere u NBA ligi.

- Svi evropski centri i ostali igrači su bliski jedni sa drugima. Posle meča mi je došao i rekao da nastavim istim putem. To je sjajno za mene. Ne pokušavam da igram kao on, ali naša igra je slična - rekao je Šengun posle duela sa Denverom.

On je nedavno postao najmlađi igrač u NBA koji je stigao do 1000 poena i 200 asistencija među igračima koji nastupaju na njegovoj poziciji. Čak peto mesto na toj listi zauzima Nikola Jokić, dvostruki MVP, koji je i idol mladom Turčinu po njegovom sopstvenom priznanju.

Alperen je rođen 25. jula 2002. godine u Giresunu. Karijeri je započeo u Bandirmi, dok je u Bešiktašu počeo da pokazuje sav svoj raskošni talenat. Šenguna je na draftu 2021. godine kao šesnaestog pika izabrala Oklahoma, ali on se ekspresno preselio u Hjuston Roketse.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading