MVP EVROLIGE ZA NOVEMBAR: Potpuno zasluženo priznanje za Argentinca

Autor:

Sport

04.12.2023

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlično igra doskorašnji košarkaš crveno-belih

MVP EVROLIGE ZA NOVEMBAR: Potpuno zasluženo priznanje za Argentinca

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco je letos, posle polugodišnje epizode u Crvenoj zvezdi Meridianbet, odlučio da zaduži dres madridskog Reala po drugi put u karijeri. Argentinac je u više navrata izjavio kako se najbolje osećao upravo u opremi "kraljevskog" kluba, a čini se da su partije koje pruža upravo potvrda toga.

Kampaco je u Evroligi u mesecu za nama beležio čak 16 poena i 8,3 asistencije u proseku, a na utakmici protiv Fenerbahčea poslednjeg novembarskog dana upisao je neverovatnih 33 poena uz 11/11 šut za dva, sedam asistencija i dva skoka. Verovatno je i upravo ta partija presudila da omaleni Argentinac dobije laskavo priznanje najboljeg igrača Evrolige u decembru.

 

 

Ovo je drugi put da je Kampaco osvojio ovu nagradu, nakon prve u aprilu 2019. godine, te je postao 13. igrač Reala koji je ostvario prestižan uspeh.

Tokom sezone ima prosečno 13,5 poena, 2,9 skoka i 8,3 asistencija po meču za 25,6 minuta.

- Gledam sve utakmice Crvene zvezde Meridianbet u Evroligi. Imaju sjajan tim. Nedavno su promenili trenera, pa se samim tim promenila i dinamika u klubu, ali imaju veoma talentovanu ekipu. Mogu da zaprete sa svih pozicija, od ‘keca’ do ‘petice’ svi mogu da razigravaju saigrače. Teodosić, Jago i Nejpir su neverovatan plejmejkerski trio i uživam da ih gledam - izjavio je Kampaco pre nekoliko dana za portal "Basketball sphere", a potom dodao i da će protiv Partizana biti posebno motivisan, te nema sumnje da će nastaviti sa izvrsnim partijama i tokom predstojećeg meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading