BASKONIJA OŽIVELA S DUŠKOM IVANOVIĆEM: Miler-Mekintajer utišao Pirej za drugu pobedu u nizu!

Autor:

Sport

09.11.2023

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz Olimpijakosa 75:74.

BASKONIJA OŽIVELA S DUŠKOM IVANOVIĆEM: Miler-Mekintajer utišao Pirej za drugu pobedu u nizu!

Foto: Starsport

Duško Ivanović

Košarkaši Baskonije slavili su na gostovanju Olimpijakosu (75:74) u sedmom kolu Evrolige, a junak meča u Pireju bio je bivši košarkaš Partizana Kodi Miler Mekintajer. 

Duško Ivanović je tako od dolaska na klupu tima iz Vitorije zabeležio drugi trijumf posle pobede nad crno-belima prošle nedelje.

U prvih 20 minuta dominirao je Čima Moneke, koji je bio protagonista preokreta i vođstva tima iz Španije na poluvremenu - 50:35. Nigerijac je bio nepogrešiv u šutu iz igre i imao je 11 poena pred drugo poluvreme. 

Uzvratili su domaći u nastavku na krilima Ajzee Kenana, koji je pogodio pet trojki, pa se prednost gostiju brzo istopila. U istom ritmu krenuli su crveno-beli i u nastavku, ali je Baskonija imala spreman odgovor i meč je otišao u neizvesnu završnicu. Domaćin je vodio na deset sekundi do kraja, ali je do tada nezapaženi Kodi Miler-Mekintajer pogodio za dva i ostavio Olimpijakosu svega 0.7 za napad, što oni nisu iskoristili.

Najefikasniji kod Baskonije bio je Moneke sa 20 poena, srpski košarkaš Vanja Marinković je dodao deset poena.  Kod Olimpijakosa Ajzea Kenan je briljirao sa 23, Piters je imao poen manje, dok je Nikola Milutinov odigrao svega tri minuta i nije se upisao u strelce.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading