JOKIĆ OSVAJA NOVU MVP NAGRADU: Evo šta Ameri kažu na to

Autor:

Sport

09.11.2023

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola bi trećom MVP titulom ušao u sam krem NBA lige.

JOKIĆ OSVAJA NOVU MVP NAGRADU: Evo šta Ameri kažu na to

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić gazi u novoj sezoni NBA lige. Srpski centar predvodi Denver više nego uspešno na putu odbrane šampionske titule jer su posle devet utakmica prvi u celoj ligi sa učinkom 8-1, pa ne čudi da se u Americi već spekuliše da bi Srbin mogao da osvoji novu, treću MVP titulu.

Naime, objavljene su kvote za dodelu MVP nagrade za tekuću sezonu, a ako se po jutru dan poznaje i prvobitnim prognozama Jokić će treći put biti proglašen za najkorisnijeg igrača u NBA ligi. Kvota na Srbina je samo 4,50, dok mu je glavni konkurent sada Luka Dončić  iz Dalasa sa kvotom 5,75. Na trećem mestu je Džejson Tejtum iz Bostona (9,00), pa onda tek sledi Džoel Embid sa kvotom 11,00, koji je prošle godine nezasluženo dobio priznanje samo da Jokić ne bi veza tri MVP nagrade u nizu.

Foto: www.profimedia.rs

 

Da je Jokić na dobrom putu da osvoji treću MVP nagradu govore njegove brojke. On je na devet mečeva ove sezone prosečno beležio 29,1 poen, 12,9 skokova i osam asistencija. Zato ne čudi da mu se smeši treća MVP nagrada po čemu bi ušao u sam krem NBA lige. Naime, po tri laskava priznanja imaju samo još Medžik Džonskon, Leri Bird i Mozes Meloun. Prvi na listi sa šest MVP nagrada je Karim Abdul Dćžabar, Bil Rasel i Majkl Džordan ih imaju po pet, a Vilt Čemberlejn i lebron Džejms po četiri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading