NIKOLA SKOČIO U VEČNOST: Jokić stigao Lebrona Džejmsa

Autor:

Sport

31.10.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo Srbina su sada samo trojica legendarna asa NBA lige.

NIKOLA SKOČIO U VEČNOST: Jokić stigao Lebrona Džejmsa

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Jokić piše istoriju NBA lige. Srbin je u pobedi Denvera nad Jutom sa 110:102 upisao novi tripl-dabl sa 27 poena, 11 asistencija i 10 skokova i tako doprineo četvrtom trijumfu Nagetsa ove sezone u NBA ligi u isto toliko mečeva.

Međutim, Džoker je skokom u samom finišu susreta ispisao istoriju jer mu je to bio 107 meč da ima dvocifrene učinke u tri kategorije. Na taj način se izjednačio sa Lebronom Džejmsom i Džejsonom Kidom, s tim da je Srbinu za to trebalo najmanje utakmica, samo 600. Ispred Jokića su sada samo Medžik Džonson sa 138 tripl dablova, Oskar Robertson sa 181 i Rasel Vestbruk sa 198, ali kako Nikola igra nema sumnje da će pokušati da ih stigne.

 

 

Novi Jokićev rekord prokomentarisao je i njegov trener Majk Meloun.

- Ko su momci koji imaju više tripl-dablova Oskar, Rasel i Medžik. Koliko mu beži prvi sledeći? Aha 30, znači biće mu potrebno još 30 utakmica da ga stigne. Neverovatno je. Pričam ovo već godinama, dao sam sebi zadatak da nikada ne uzimam Nikolu "zdravo za gotovo". Sjajan je svake večeri. Nisam ni bio svestan da ima tripl-dabl, 27 poena, 11 asistencija, 10 skokova. To govori o njegovoj veličini, konstantnosti, igra mečeve na ekstremno dobrom nivou. Možete uporediti Lebrona i Nikolu prema sposobnostima, inteligenciji i sposopbnosti da svako oko njih bude bolji - rekao je Meloun.

Kada je u pitanju sam meč, Aron Gordon je pratio srpskog košarkaša sa 21 poenom, dok je 18 uz 14 asistencija upisao Džamal Marej. Zapaženu partiju imao je i Kristijan Braun ubacivši devet poena uz osam skokova. U poraženoj ekipi Lauri Markanen je dao 27 poena i uhvatio 14 lopti, a podelio je i pet sistencija za koš, Voker Kesler je dodao 22 uz 13 skokova. Orton-Taker i Džon Kolins su ubacili 16 odnosno 15.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading