PARTIZAN IZGUBIO DOBIJENO U VITORIJI Crno-beli pali u poslednjim sekundama!

Autor:

Sport

03.11.2023

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pratili ste lajv-blog meča šestog kola Evrolige u Vitoriji.

PARTIZAN IZGUBIO DOBIJENO U VITORIJI Crno-beli pali u poslednjim sekundama!

Foto: Evroliga

Košarkaši Partizana doživeli su četvrti poraz u Evroligi ove sezone, pošto su okviru šestog kola posle velike drame u Vitoriji poraženi od Baskonije sa 84:83.
Crno-beli ni posle 22 godine nisu uspeli da slave u ovom baskijskom gradu, a, čini se, bili su bliže nego ikada! Naime, pali bukvalno u poslednjim sekundama! U poslednjoj deonici imali su velikih plus osam, da bi potom usledio pad koncentacije, naročito u napadu, što su iskoristili Hauard, Marinković i Moneke. U samoj završnici igrala se utakmica za infarkt. Partizan je imao plus jedan, a onda je Jaramaz na sekund i jednu desetinku do kraja faulirao Monekea, koji je iskoristio oba penala za, ispostaviće se, konačan rezultat. Očigledno da je šok-terapija u vidu smene trenera imala efekta, pošto je, podsetimo, doskorašnji šef struke Crvene zvezde Meridianbet, Duško Ivanović, odnedavno zaseo na klupu Baskonije. Najbolji je bio upravo Moneke sa 16 poena, koliko je postigao i Naneli na drugoj strani, dok su Hauard i Sedekerkis postigli po 14, a Tristan Vukčević 13 ponea.
Baski u narednoj rundi elitnog takmičenja gostuju Olimpijakosu narednog četvrtka, dok će četa Željka Obradovića istog dana dočekati Fenerbahče.

BASKONIJA - PARTIZAN 84:83

KRAJ UTAKMICE!

10. minut: Moneke siguran sa penala. Baski vode pola koša razlike. Ostao je još sekund. Ništa od poena za Partizan, koji je, izvesno, izgubio meč! Ostalo je još da Moneke izvede bacanja!

10. minut: Au, ovo je za infarkt! Mekentajer je promašio za tri, ali je loptu uhvatio Moneke, kojeg je faulirao Jaramaz bukvalno u poslednjoj sekundi. Horor za navijače crno-belih. 

10. minut: Drama je na vrhuncu. Jaramaz je pogodio trojku za izjednačenje, ali Moneke donosi prenost Baskima. S druge strane, Naneli pogađa za dva, plus faul za Partizan. Pogodio je! Ostalo je još 13 sekundi.

8. minut: Košarkašima Partizana ponestaje rešenja u napadu i prave greške. Baskonija je prešla u vođstvo. Imaju minimalnu prednost.

6. minut: Željko je besan kao ris. Odmah tajm-aut. Grešku Doužera u napadu iskoristio je Hauard koji je pogodio novu trojku.

5. minut: Probudio se Hauard. Vezao je pet poena. Partizan ima plus četiri.

3. minut: Sada se lomi meč. Domaći srljaju iz greške u grešku, a crno-beli to koriste i uvećavaju prednost.

1. minut: Počelo je završnih 10 minuta. Biće ovo dramatičan meč do kraja.

 

 

ČETVRTA ČETVRTINA:

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

10. minut: Serija grešaka na obe strane. Rezultat se nije menjao nakon nekoliko poseda. A, onda - Naneli! Trojka! Treća njegova na ovom meču.

8. minut: Jaramaz siguran egzekutor u dva navrata. Partizan ima pristojnih plus pet.

5. minut: Serija crno-belih 14-2. Prešli su u vođstvo!

4. minut: Partizan je na samo minus jedan. Duško Ivanović traži tajm-aut.

3. minut: Domaći uvećavaju prednost na plus osam. Što se tiče liste strelaca, zasad je najbolji akter meča Tristan Vukčević sa 11 poena, a prati ga Sidekerkis sa devet.

1. minut: Počelo je drugo poluvreme.

TREĆA ČETVRTINA:

POLUVREME

 

 

10. minut: Crno-beli baš imaju problem sa defanzivnim skokom. Vanja Marinković pogađa drugu trojku. Kraj prvog poluvremena. Domaći vode sa plus šest, što uopšte nije loše.

8. minut: Slaba četvrtina Partizana. Željko Obradović je tražio dva tajm-auta za tri minuta. 

5. minut: Baski su prešli u vođstvo. Crno-beli su u poslednjih nekoliko minuta statični u napadu, fali im rešenja. Domaći su na plus. 

3. minut: Nešto slabija odbrana "valjka" u poslednja dva poseda rezultirala je mini-serijom domaćih, koji su na minus jedan.

1. minut: Tristan Vukčević sjajno koristi minute. Nakon trojke i dvojke, pogodio je tri slobodna bacanja. Ukupno osam. Crno-beli u prednosti.

DRUGA ČETVRTINA

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut: Sjajna akcija Avramovića i Smailagića. Nerešeno je.

8. minut: Baskonija se ispucava. Dobra stvar je što njihovom najboljem igraču Hauardu nije najbolje krenulo.

6. minut: Televizijski tajm-aut. Trifunović je pogodio trojku, a prethodno i Vukčević. Crno-beli drže priključak sa trećim hicem van linije 6,75.

Foto: Evroliga

Kaminski u prodoru

4. minut: Igra se otvoreno zasad. Kaminski je vezao četiri poena za prvo vođstvo Partizana. U "Buesa areni" prisutno je i nekoliko navijača crno-belih.

1. minut: Utakmica je počela. Za crno-bele startuju Jaramaz, Naneli, Anđušić, Ledej i Kaminski. Za domaće Hauard, Miler Mekintajer, Rajeste, Sedekerskis i Kostelo.

TOK MEČA:

PRE MEČA:

Sudije su Lotermozer, Nedović,  Laurinavičijus.

 

 

Živa legenda svetske košarke Luis Skola prisutan je večeras u dvorani gde će mu se ukazati možda i najveća čast za jednog košarkaša. Baskonija će pod svodove arene poslati njegov dres sa brojem "četiri". Argentinac je devet godina proveo u Vitoriji i odigrao je 447 utakmica.

Partizan je, podsetimo, oslabljen neigranjem kapitena Kevina Pantera, odnosno Mateuša Ponitke, čiji im izostanak na prethodnom meču protiv najvećeg rivala nije predstavljao toliki hendikep.

Foto: Starsport

DETALJ SA MEČA U BEOGRADU: Marinković i Trifunović

Prema kladionicama, šanse dva tima u večerašnjem meču su podjednake. Kvota na pobedu domaćina i gostiju iznosi 2.15.

Tradicija nije saveznik "parnog valjka" u duelima s Baskima. Naime, domaćin je izrazito negostoljubiv prema beogradskom klubu pošto crno-beli u dvorani "Fernado Buesa" nisu osetili slast pobede pune 22 godine.

 

 

Crno-beli nakon pet odigranih utakmica u elitnom takmičenju imaju bilans od 2-3 i eventualna pobeda u Vitoriji bi im donela priključak sa plej-of zonom. S druge strane, Baskonija ima učinak 1-4, ali i novog-starog trenera Duška Ivanovića (treći mandat), koji je donedavno predvodio Crvenu zvezdu Meridianbet.

Poštovani čitaoci, dobro veče, pratite lajv-blog meča šestog kola Evrolige između Baskonije i Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
KO DA NISMO NIKAD TRENIRALI

03.11.2023 23:02

BEZ PLEJA I CENTRA SVE CEMO na STRANI IZGUBITI. Nemamo protok lopte NEMAMO IGRU. Staticni smo neuigrani !NEMAMO razigravaca.