NBA LIGA TUGUJE: Umro legendarni košarkaš, šestostruki "ol-star" igrač! JOKIĆEV DENVER u suzama!

Autor:

Sport

03.11.2023

05:55 >> 23:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanci se oprašaju od ikone Finiksa.

NBA LIGA TUGUJE: Umro legendarni košarkaš, šestostruki "ol-star" igrač! JOKIĆEV DENVER u suzama!

Foto: prinskrin

Svet košarke zavijen u crno! Bivši NBA košarkaš, Volter Dejvis, preminuo je u četvrtak u svojoj 69. godini. Američki mediji javljaju da je ovaj legendarni sportista umro prirodnom smrću, ali da će njegova ostavština živeti večno.

Dejvis je bio prava ikona Finiks Sansa, čije je boje branio tokom čitave svoje karijere. Njegova impresivna statistika od 15.666 postignutih poena čini ga najboljim strelcem u istoriji ove franšize, a njegova lojalnost prema timu iz Arizone bila je za primer. 

Tokom 15 godina dugog NBA staža, Dejvis je šest puta izabran za "ol-star" meč, a svih šest puta je predstavljao Finiks Sanse. Ova ekipa bila je njegov drugi dom, a Volterove partijesu ostavile neizbrisiv trag u istoriji kluba, iako je u smiraj karijere još četiri sezone proveo u Denver Nagetsima. Pored toga, osvojio je nagradu za najboljeg "rukija" u NBA ligi 1978. godine, što samo potvrđuje njegovu izuzetnost.

Ali, Dejvis nije bio samo veliki igrač na terenu. On je bio i deo američke košarkaške reprezentacije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine. Njegov doprinos reprezentaciji bio je neizmeran i ostaće zauvek u almanasima američke košarke.

Samo najbolji od najboljih dobijaju posebno priznanje, a Sansi su upravo to uradili za Voltera Dejvisa. U znak zahvalnosti i poštovanja prema ovom legendarnom košarkašu, klub je odlučio da povuče njegov dres sa brojem šest. To je gest koji svedoči o veličini i značaju ovog košarkaša imao za franšizu.


BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading