DUBAI NIJE PRVI SLUČAJ, A NI POSLEDNJI! Evo koji su strani klubovi igrali u AdmiralBet ABA ligi!

Autor:

Sport

30.10.2023

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako je imao različite uspehe.

DUBAI NIJE PRVI SLUČAJ, A NI POSLEDNJI! Evo koji su strani klubovi igrali u AdmiralBet ABA ligi!

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija, košarka

Tokom dana pojavila se mogućnost da bi od naredne sezone Dubai mogao da se uključi u takmičenje AdmiralBet ABA lige, što bi dovelo do potpuno novog izgleda regionalnog ranga u narednoj sezoni.

Više puta se dešavalo da na Jadranu ne budu samo klubovi iz regiona, već i iz Evrope, a sada bi Dubai učešćem na AdmiralBet ABA U19 turniru ove godine dao novu dimenziju. Treba podsetiti i na ekipe koje su, ne tako davno bili deo najelitnijeg ranga u zemljama bivše Jugoslavije.

"Led je probio" Makabi iz Tel Aviva, koji se priključio u sezoni 2002/03, a koji eto i ove godine sticajem okolnosti zbog stanja u Izraelu igra u Pioniru. Tada su poraženi od Zadra u velikom finalu, a potom su se vratili skoro deset godina kasnije u sezoni 2011/12 kada su osvojili pehar, savladavši u finalu Cedevitu.

Foto: Starsport

detalj s meča Nimbruk-Crvena zvezda Meridianbet

Deo regionalnog takmičenja bio je i neugodni Solnok iz Mađarske, koga je s trenerske klupe svojevremeno predvodio Nedeljko Ašćerić, a koji je uspevao da savlada iprotiv večite rivale, naročito pred svojim navijačima. Mađari su bili deo AdmiralBet ABA lige od 2012. do 2015. godine.

Češki Nimbruk se nije proslavio u sezoni 2010/11, zauzeli su tek osmo mesto sa skorom 12-14, ali bi im ono prema sadašnjim propozicijama obezbedilo učešće u četvrtfinalu.

Računajući sve koji su učestvovali, najveći debakl doživeo je Levski iz Bugarske, koji je sezonu 2014/15 završio kao poslednji na tabeli sa dve pobede i od tada AdmiralBet ABA liga nije želela da eksperimentiše i uključuje klubove van bivše Juge.

Prethodnih godina pravila su se menjala, pa je osnovana i AdmiralBet ABA 2 liga, u kojoj su učestvovale ekipe isključivo iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading