DUEL OSLABLJENIH TITANA, ČIN DRUGI: Posle Evrope, sledi BITKA za Jadran - BEZ KAPITENA!

Autor:

Sport

30.10.2023

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu se još slegli utisci, a već nas očekuje revanš.

DUEL OSLABLJENIH TITANA, ČIN DRUGI: Posle Evrope, sledi BITKA za Jadran - BEZ KAPITENA!

Foto: shutterstock, TANJUG/ Nikola Anđić, Starsport

Košarkaši Partizana dočekaće Crvenu zvezdu Meridianbet u Štark areni od 20.00 časova u okviru AdmiralBet ABA lige.

Biće ovo drugi duel dva večita rivala u samo pet dana, a prethodni derbi - onaj evroligaški, pripao je Partizanu rezultatom 88:86.

Gledali smo utakmicu punu uzbuđenja i preokreta, obe ekipe su ispuštale dvocifrenu prednost, a na kraju je presudila energija Alekse Avramovića i mirna ruka sa penala Zeka Ledeja.

POVREDE KAPITENA

Republika

Foto: Starsport

Kevin Panter i Branko Lazić

 

Nije dobar zdravstveni bilten pred ovaj meč ni kod jednih ni kod drugih. Partizan i Zvezda Meridianbet prvi ovosezonski ABAligaški derbi odigraće bez svojih kapitena.

Kevin Panter povredio je koleno i čeka ga pauza od minimum dve nedelje, dok je s druge strane Branko Lazić takođe odsutan zbog nezgodnog udarca iz meča sa FMP-om.

Ono što može da obraduje delije je naznaka da bi Nemanja Nedović mogao da se nađe u sastavu crveno-belih, nakon što je i on propustio prvi duel nakon istegnuća zadnje lože u meču protiv Virtusa.

VRELA KRV ALEKSE I JAGA

Republika

Foto: Starsport

Jago dos Santos i Aleksa Avramović

 

Kao i uvek u derbijima, ponovo će odlučiti momenat inspiracije, a ukoliko se osvrnemo na onaj odigran samo pre pet dana, jedno pomalo neočekivano ime se izdvaja kod crveno-belih.

Jago dos Santos odigrao je svoj prvi večiti derbi, a pokazao je da se ne plaši pristiska. Bio je brazilski reprezentativac u "zoni", pogađao je šuteve, a nije se plašio da preuzme odgovornost. Upravo je on bio tvorac preokreta, kada je Zvezda Meridianbet istopila deficit od 15 poena, a onda ga pretvorila u plus 13.

Čini se da je Šabaz Nejpir u finišu dobio šansu pre Jaga čisto zbog "imena", a nema sumnje da je Sferopulos naučio na svojim greškama.

Kod Partizana Aleksa Avramović standardni pokretač. Dugo je mučio muku sa povredama sjajni plejmejker prethodne sezone, a kada je zdrav, on je noćna mora za protivničke bekove.

Leti Čačanin po terenu, pogađa, brani, prodire, razigrava, a već uzavrelu atmosferu na tribinama dovodi do usijanja. U odsustvu Kevina Pantera, Aleksu očekuje i nešto veća minutaža i odgovornost, a sigurno će ga Obradović koristiti i na poziciji dva.

Ista hala, isti domaćin, različita liga, ogromni ulozi. Očekuje nas još jedan košarkaški spektakl u režiji večitih, a na nama je da uživamo u kvalitetnoj košarci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading