DA LI ĆE JOKIĆ IGRATI ZA SRBIJU U PARIZU NA OI? Reči Danilovića OTKRIVAJU ono što nacija želi da ČUJE!

Autor:

Sport

27.10.2023

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik KSS šokirao priznanjem da je bio u svađi sa saigračem Aleksandrom Đorđevićem.

DA LI ĆE JOKIĆ IGRATI ZA SRBIJU U PARIZU NA OI? Reči Danilovića OTKRIVAJU ono što nacija želi da ČUJE!

Foto: Starsport

Nikola Jokić

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je u intervjuu za španski "Relevo" je govorio o svojoj karijeri, ali i Olimpijskim igrama u Parizu, koje očekuju Pešićeve "orlove" za manje od godinu dana.

Posle velikog rezultata na Svetskom prvenstvu u Manili, nekadašnji as Kindera (današnji Virtus) i Majamija gleda u budućnost, te veruje da će i najbolji igrač sveta Nikola Jokić nastupiti za reprezentaciju u "gradu svetlosti".

- Ne samo zato što smo osvojili srebro na Svetskom kupu i to sa timom bez igrača poput Micića, Jokića ili Kalinića, već i zbog generacije talenata iz mlađih kategorija koje isplivavaju na površinu i čine nas optimističnim. Zbog igrača kao što je Topić, koji imaju veliki potencijal. Očekujemo Jokića kao i sve ostale. Mislim da imamo sjajnu priliku - rekao je Danilović za "Relevo".

Republika

Foto: Printskrin/Republika

Predrag Danilović i Svetislav Pešić

Osvrnuo se potom na blistavu karijeru dok je bio sportista, priznavši da nikada prvi čovek KSS nije imao ponudu iz Španije u igračkim danima, a govorio je i o tome koji trener mu je bio omiljen.

- Duško Vujošević mi je odgovarao dosta, ali sam igrao i za najbolje: Željka Obradovića, Etorea Mesinu, Peta Rajlija. Pomogli su mi dosta da se formiram kao ličnost.

Bio je jedan od najvažnijih članova Partizanove legendarne generacije, koja se 1992. godine okitila epskom titulom Kupa šampiona (preteča Evrolige), ali interesantno je da nije razgovarao sa Aleksandrom Đorđevićem.

- Osvojili smo zajedno Evroligu, ali tada nismo pričali. Neko vreme nismo razgovarali. Bio mi je dobar prijatelj i kasnije opet postao. Imam dobar odnos sa njim, ali tokom te godine uopšte nismo pričali. Ne sećam se zbog čega, bili smo mladi i verovatno je razlog bila neka glupost - istakao je Danilović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
amerika

27.10.2023 17:08

Ne verujem da ce igrati, posto do sada nije hteo, vadio se na umor, a I koji ce ku..c Jokic, ima Srbija dosta talentovanih igraca...