VUČIĆ O DOLASKU MAKABIJA DA IGRA U BEOGRADU: Ne mrzimo ni Arape ni Jevreje

Autor:

Sport

25.10.2023

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nas čekaju teški izazovi po svakom pitanju u uslovima gotovo religioznih sukoba u svetu i velike podele, rekao je predsednik Srbije.

VUČIĆ O DOLASKU MAKABIJA DA IGRA U BEOGRADU: Ne mrzimo ni  Arape ni Jevreje

Foto: Evroliga

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva izabrali su Beograd kao svoj privremeni dom za mečeve u Evroligi dok u njihovoj domovini bukti rat između Izraela i palestinskog Hamasa. Nema sumnje da će organizacija utakmica u Pioniru kao i svega što prati utakmice biti veliki izazov za Srbiju i našu prestonicu

Poređenja radi, prvo gostovanje Makabija od početka rata bilo je u Valensiji. Tom prilikom je hotel, put do arene i samu arenu pre, tokom i nakon utakmice obezbeđivalo oko 700 pripadnika policijskih snaga. Međutim, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema dilemu da će sve proteći u najboljem redu.

Republika

Foto: Starsport

Hala "Aleksandar Nikolić"

- Nas čekaju teški izazovi po svakom pitanju u uslovima gotovo religioznih sukoba u svetu i velike podele. Kod nas će uskoro da dođe ponos Izraela, Makabi, da igra košarku u Pioniru. Vi znate šta sve to podrazumeva i šta to sve znači - rekao je Vučić povodom odluke rukovodstva Evrolige da klub kao domaćin igra utakmice u Beogradu.

On je istakao da je to velika čast za Srbiju, jer oni znaju da nije svaka zemlja u stanju da osigura bezbednost tom prilikom.

Foto: printscree/pink

 

- Oni znaju da u ovoj zemlji ne postoji niko ko mrzi Arape i Jevreje. Mi želimo da se tamo uspostavi mir i da živimo normalno i sa jednima i drugima - dodao je Vučić.

Prvu utakmicu Makabi će kao domaćin odigrati u Beogradu 9. novembra protiv Bajerna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (72)

Loading
Mali

25.10.2023 21:03

Срби нису народ који је учен да мрзи друге.

Aleks

25.10.2023 21:04

Srbija je prijatelj sa svima. Dobro dosli.

Aca

25.10.2023 21:06

Srbija je uvek gostoprimljiv domaćin i Makabi će igrati u Beogradu.

Misterijanemoguca

25.10.2023 21:07

Srbija i Srbi su prijatelji svima,i ne mrzimo nikoga. Makabija dočekujemoniako je situacija u njihovoj zemlji veoma zla po pitanju rata ali sport i teren su nešto drugo.