NAZIRE SE REŠENJE: Mogu li izraelski klubovi i pored rata nastaviti evropska takmičenja?

Autor:

Sport

18.10.2023

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predlog postoji, ali će realizacija biti komplikovana.

NAZIRE SE REŠENJE: Mogu li izraelski klubovi i pored rata nastaviti evropska takmičenja?

Foto: Evroliga

Rat u Izraelu je u potpunosti poremetio i sport ove zemlje. Sve sportske priredbe do daljnjeg su otkazane, a svi strani igrači koji su na početku nove sezone nsili opremu izraelskih košarkaških klubova, napustili su zemlju.

U ovom momentu četiri izraelska kluba takmiče se na međunarodnoj sceni. Svakako je u fokusu zbivanja Makabi iz Tel Aviva koji je redovni učesnik Evrolige i koji je poslednji meč odigrao na svom terenu neposredno pred početak ratnih strahota protiv beogradskog Partizana.

Kada je reč o Evrokupu, Hapoel iz Tel Aviva je na startu nove sezone savladao ljubljansku Cedevita Olimpiju i italijansku Veneciju i sa prikazanim mogao se smatrati jednim od favorita u aktuelnoj sezoni.

Što se tiče FIBA Lige šampiona, Izrael ima dva predstavnika u ovom takmičenju. Hapoel Holon i imenjak iz Jerusalima su učesnici grupne faze navedenog takmičenja, ali još uvek nisu izlazili na parket u najjačem klupskom takmičenju pod FIBA ingerencijom.

 

 

Prethodnih dana se sportskim kuloarim čak provukla i priča da izraelski klubovi mogu u potpunosti odustati od ovosezonskih takmičenja u Evropi, ali se čini da se neki izlaz iz krize pojavljuje.

Naime, postoji ideja da svi klubovi svoje mečeve igraju na Kipru, ali je svakako za realizaciju navedene ideje neophodno da se "mnoge kockice slože".

Ipak, čini se da se neki pomaci prave i da će situacija u narednim danima biti nešto jasnija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading