SKANDAL U BOLONJI: Delije NAPADNUTE! Deo navijača završio U BOLNICI!

Autor:

Sport

21.10.2023

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa huligana obračunala se sa navijačima Crvene zvezde Meridianbet.

SKANDAL U BOLONJI: Delije NAPADNUTE! Deo navijača završio U BOLNICI!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su od Virtusa u rezultatom 85:79 u okviru četvrtog kola Evrolige, a iz Italije stižu samo loše vesti.

Naime, grupa delija koja je došla u Bolonju da bodri svoj tim napadnuta je na ulicama grada, a neki su završili i u bolnici!

Napala ih je grupa navijača Rome, sa kojima su najvatrenije pristalice Zvezde Meridianbet imale sukob u prethodnom periodu.

Republika

Foto: Starsport

Delije

 

U februaru ove godine se desio sukob navijača Rome i delija u kome je srpska navijačka grupa uspela da Italijanima otme zastavu jedne od najstarijih navijačkih grupa "Vučice" pod nazivom "Fedajn". Ta zastava je kasnije zapaljena na tribini tokom  utakmice MozzartBet Superlige protiv Čukaričkog, a povod za sukob je prijateljstvo navijača Rome sa huliganima Dinama iz Zagreba. 

Italijani su sačekali na osvetu, a ispali su "junaci" prema deci.

Povređene delije koje su u bolnici nemaju ozbiljnije povrede.

Podsetimo, upozoravali smo da do ovoga može da dođe.

OPREZ

Navijači Crvene zvezde koji se upute na gostovanja u Lajpcig ili Bern moraju biti veoma oprezni kako bi sačuvali živu glavu. Put do Nemačke i Švajcarske, bar onaj najkraći kolima, vodi preko Hrvatske i Italije, a to su potencijalna mesta gde bi navijači ljutih rivala mogli da naprave sačekuše.

Pre svega navijači Rome jer su im delije prošle godine ukrale zastavu njihove najveće navijačke grupe "Fedajn" i zapalili je na Marakani protiv Čukaričkog. S druge strane, Dinamovi bed blu bojsi su oduvek nerijateljski raspoloženi prema delijama, a još su u bratskim odnosima sa "Fedajnom". Zato bi zvezdaši morali dobro da razmisle kod planiranje puta, jer najkraća i najjeftinija opcija ne znači da će biti i najbolja. Pritom je oprez neophodan ne samo u Hrvatskoj i Italiji, već i u Sloveniji, pa i Austriji koje su na rutama kretanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading