ŠOKANTNE VESTI ZA IZRAELCE: MAKABI IZBACUJU iz Evrolige! Čeka ga ista sudbina kao CSKA!

Autor:

Sport

16.10.2023

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat Izraela i Palestine kvari planove.

ŠOKANTNE VESTI ZA IZRAELCE: MAKABI IZBACUJU iz Evrolige! Čeka ga ista sudbina kao CSKA!

Foto: Starsport

Aleks Pojtres protiv Partizana

Rat između Izraela i Palestine pokvario je planove i ambicije tamošnjeg velikana Makabija u Evroligi, koji je inače startovao novu sezonu pobedom protiv Partizana.

U međuvremenu su izbili veliki sukobi na Bliskom istoku i Makabi je morao da promeni domaćinstvo sa Valensijom, pa će se utakmica trećeg kola elitnog takmičenja umesto u Tel Avivu odigrati u Španiji. Ali, to nije kraj glavobolje za Makabi, pošto je poznati košarkaški novinar Donatas Urbonas otkrio da je sudbina "ponosa Izraela" neizvesna zbog novonastale situacije. Tim Odeda Kataša uveliko je na Kipru, a pošto gostovanje u Tel Avivu nije bezbedno pojavile su se poteškoće za oraganizatore i čelnike Evrolige.

- Prošle nedelje sam imao nekoliko razgovora oko Makabija koji su me zabrinuli. Nisam razumeo da je situacija tako ozbiljna povodom njihovog učešća u Evroligi ove sezone. Znam za užasne stvari koje su se desile, da su otišli na Kipar, mislio sam da će pronaći neko neutralno mesto, tamo će igrati i trenirati i vratiti se u jednom trenutku u Tel Aviv, ali od nekih važnih ljudi sam čuo da postoje brige povodom njhove budućnosti. Ima mišljenja da bi Makabi mogao da bude suspendovan iz Evrolige, kao što je i CSKA Moskva. Oni učestvuju u ratu i to je upozorenje za sve - rekao je Urbonas i dodao:

- Ne poredimo uticaj Rusije i Izraela u tim ratovima, ali pričamo o timu koji bi mogao da bude i meta kada putuje na gostovanja. Primetio sam i na Tviteru da je bilo transparenata Oslobodite Palestinu na meču Panatinaikosa i Bajerna. Imaju puno neprijatelja. Čuo sam od nekih timova iz Evrolige da zbog sigurnosti je veliki pritisak na domaćina. Ako su oni na meti nekih navijača koji bi mogli da dođu u halu, to je pritisak i na domaćina jer ne znaju šta bi moglo da se desi. To je već dovelo do mnogih pitanja. Kako će ugostiti Makabi? Gde će igrati Makabi? Čuo sam da su zvali i rekli da će za dve-tri nedelje sve biti u redu i da će igrati u gostima, ali sam isto čuo i da protivnici igrači neće da idu u Izrael.

Makabi će u duplom kolu gostovati Valensiji i Panatinaikosu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Realni Navijaci

16.10.2023 22:46

Pa ISTI terk ko sa RUSE ! Ma NAPOLJE.