GROBARI U EKSTAZI! Partizan i Kevin Panter ISPISALI istoriju Evrolige!

Autor:

Sport

13.10.2023

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana deklasirali su Asvel u Vilerbanu i upisali prvi trijumf.

GROBARI U EKSTAZI! Partizan i Kevin Panter ISPISALI istoriju Evrolige!

Foto: Starsport

Kevin Panter

Računajući sve rezultate Partizana u Evroligi od 2000. godine, pobeda na parketu Asvela je najubedljivija u istoriji kluba iz Humske na gostovanjima!

Rezultat od 88:62 ostaće zlatnim slovima upisan u knjige regionalnog šampiona, kao sada trenutno najbolji koji je ovaj tim ostvario na putu u najlitnijem takmičenju. Mogao je da bude i ubedljiviji, ali su crno-beli u završnici skinuli nogu sa papučice za gas.

Posebno zanimljiva činjenica je ta da je prethodni najveći uspeh zabeležen upravo 2022. godine u epskom meču u Madridu protiv Reala, kada je nastao haos u plej-of seriji izazvan od strane Geršona Jabuselea, a Obradovićev tim je na kraju slavio sa 15 poena razlike (80:95), iako se ta utakmica nije odigrala do poslednjeg minuta.

Foto: Starsport

 

Pre toga je najbolja pobeda Partizana na gostovanjima ostvarena još 2003. godine u Rimu protiv nekadašnje Lotomatike, tada je ekipu predvodio Duško Vujošević, a posle 40 minuta na semaforu je stajalo +14 za klub iz Humske (77:63).

Grobari pamte i dve pobede od 13 koševa razlike - 2001. protiv Asvela (78:91) i šest godina kasnije u duelu s Panatinaikosom, kada je Obradović sedeo na klupi "zelenih" iz Atine (80:93).

Istoriju u Asvelu ispisao je i kapiten šampiona AdmiralBet ABA lige - Kevin Panter! Amerikanac je bio nepogrešiv (5/5) sa linije za slobodna bacanja, čime je produžio nepogrešost sa penala na impresivnih 68 realizovanih zaredom!

 

 

Serija i dalje traje, pa da bi Panter mogao da je produži naredne nedelje kada crno-beli prvo dočekuju Barselonu u Štark areni, pa idu na noge Olimpijakosu u Pireju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading