VELIKA TUGA: Preminuo bivši košarkaš Crvene zvezde Meridianbet!

Autor:

Sport

12.10.2023

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroljub Stojković imao je 78 godina.

VELIKA TUGA: Preminuo bivši košarkaš Crvene zvezde Meridianbet!

Foto: KK Crvena zvezda

Miroljub Stojković, nekadašnji košarkaš i direktor Crvene zvezde Meridianbet, preminuo je u četvrtak u 78. godini života.

Rođen je 11.12.1945 godine u Beogradu, igrao je za prvi tim Crvene zvezde Meridianbet, ali će ostati upamćen kao kapiten juniorske ekipe crveno-belih koja je osvojila šampionat Jugoslavije 1963.godine.

Foto: KK Crvena zvezda

Miroljub Stojković

Ta utakmica pamti se i po tom što je bila  prenošena na nacionalnoj televiziji, pa je cela Jugoslavija bila u prilici da vidi stasavanje jedne šampionske generacije u kojoj su kasnije i kao seniorski šampioni Jugoslavije igrali Todosijević, Pavlović, Škulić, Stanimirović (sezona 1968-1969).

Stojković se kasnije bavio i trenerskim poslom (bio je trener košarkašica Voždovca sa kojima je stigao i do finala Kupa Pobednika Kupova), a u periodu 1973-1979 bio je i glavni i odgovorni urednik Zvezdine revije.

 Direktor tima s Malog Kalemegdana bio je 1989 i 1990.godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading