TRENER ŽALGIRISA SIPA ULJE NA VATRU: SRBIJA NIJE PRIJATELJ LITVANIJI, Gedraitis nije imao puno opcija!

Autor:

Sport

12.10.2023

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne baš lepe izjave Kazisa Maksvitisa pred dolazak Zvezde Meridianbet.

TRENER ŽALGIRISA SIPA ULJE NA VATRU: SRBIJA NIJE PRIJATELJ LITVANIJI, Gedraitis nije imao puno opcija!

Foto: Starsport

Kazis Maksvitis

Uoči meča Žalgiris - Crvena zvezda Meridianbet u drugom kolu Evrolige, trener Litvanaca Kazis Maksvitis izneo je svoja očekivanja.

On je govorio i o dolasku Rokasa Gedraitisa u Srbiju, koja nije baš popularna u njegovoj zemlji, pošto smatraju da je Srbija bliska Rusiji.

- Ne razumem takve reakcije. Rokas igra za srpski klub, neko drugi igra u Turskoj. Ja sam, na primer, radio u Rusiji pre rata. Rokas je košarkaš, nije imao mnogo opcija, imao je samo ponudu Zvezde Meridianbet. Srbija nije najbolji prijatelj Litvaniji, ali ne verujem da je to zemlja gde Litvanci ne mogu da igraju košarku - rekao je Maksvitis.

Osvrnuo se i na izazove s kojima će se njegova ekipa suočiti u duelu protiv crveno-belih.

- Snažan tim nam dolazi, ove sezone cilj im je plasman na fajnal-for. Promenili su dosta tokom leta, doveli nove igrače, imaju ozbiljan budžet. Biće zabavno igrati protiv njih. Sa druge strane, nama prvi meč na svom terenu ove sezone nameće dodatni pritisak. Nadam se da ćemo umeti da se nosimo sa tenzijom i da ćemo se boriti za pobedu - rekao je Maksvitis i dodao:

- Imaju 15 kvalitetnih igrača što je dodatan problem za litvanski tim. Sa jedne strane za jedan tim je sjajno kad ima toliko kvalitetnih igrača, a sa druge strane može biti problem jer ih nije lako uigrati. Mi zapravo ni ne znamo sa kojih 12 igrača će Zvezda da nam se suprotstavi. To nam je dodatni problem, osim što je srpski tim visok, fizički jak i poseduje mnogo oružja.

Utakmica je na programu u petak od 19 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading