KAMPACO DONEO POBEDU REALU: Jović iznenadio Obradovića!

Autor: Tanjug

Sport

06.10.2023

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završeno je prvo kolo Evrolige.

KAMPACO DONEO POBEDU REALU: Jović iznenadio Obradovića!

Foto: Starsport

Košarkaši Reala, branioci trofeja u Evroligi, pobedili su kao gosti Baskoniju rezultatom 79:77 u meču prvog kola elitnog evropskog takmičenja.

Baskonija u poslednju deonicu ušla sa pet poena prednosti, ali nije uspela da sačuva višak i stigne do iznenađenja i pobede nad osvajačem Evrolige na startu sezone.

Konačan rezultat postavio je Fakundo Kampaco koji je jedina dva poena na meču dao na minut i 47 sekundi pre kraja.

Usledili su loši napadi obe ekipe, a na kraju je Markus Hauard pokušao da donese pobedu Baskoniji uz zvuk sirene, ali nije pogodio šut za tri poena.

Geršon Jabusele je predvodio Real sa 18 poena, Serhio Ljulj je dao 15, Džanan Musa 13, a Vensan Poarije 10.

Metju Kostelo je bio najefikasniji u poraženoj ekipi sa 16 poena, Nikolo Manion i Čima Moneke su dali po 13, a Hauard 10. Veoma lošu partiju pružio je reprezentativac Srbije Vanja Marinković koji nije dao poen iako je imao čak osam pokušaja (0/5 dvojke, 0/3 trojke).

Veliko iznenađenje napravila je Valensija koja je kod kuće savladala favorizovani Monako trenera Saše Obradovića rezultatom 70:65. Semi Odžejele je predvodio Valensiju ka pobedi sa 19 poena i sedam skokova.

Dvocifren je još bio Kris Džons sa 14. Srpski reprezentativac Stefan Jović je postigao dva poena (0/1 dvojke i 0/1 trojke) i imao četiri asistencije.

Kod Monaka najefikasniji su bili Majk Džejms sa 21 i Eli Okobo sa 17 poena.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading