DOK JOKIĆ PEVA PO SPLAVOVIMA! Turci POKAZALI kako se KAŽNJAVA ko odbije reprezentaciju!

Autor:

Sport

02.10.2023

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez milosti prema najvećim zvezdama svojih ekipa.

DOK JOKIĆ PEVA PO SPLAVOVIMA! Turci POKAZALI kako se KAŽNJAVA ko odbije reprezentaciju!

Foto: Profimedia, Starsport

Odluke Šejna Larkina i Skotija Vilbekina da ne igraju za svoje reprezentacije tokom leta 

Pošto se nisu odazvali pozivu turske reprezentacije preko leta, košarkaši Efesa i Fenerbahčea, dobili su oštre sankcije od Košarkaškog saveza ove evroazijske države.

Amerikanci sa turskim pasošem kažnjeni su suspenzijom od pet mečeva i oduzimanjem statusa domaćeg igrača u nacionalnom prvenstvu. Poslate su odmah žalbe Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, ali Efes je potvrdio da je prvobitna presuda ostala na snazi i da više ne može da računa na Larkina kao domaćeg igrača.

Iako još nije izrečena kazna Vilbekinu, očekuje se da i njegova suspenzija bude zvanična u skorije vreme, tako da će postati stranac u Feneru.

Foto: Tanjug/AP

Šejn Larkin

Zbog toga se Efes oglasio zvaničnim saoštenjem:

- Anadolu Efes već godinama posvećeno i uspešno služi turskoj košarci, postavši jedan od vodećih klubova u kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, zahvaljujući svojim postignućima i igračima koje je razvio.

Državni tim nam je uvek bio glavni prioritet, čak i usred gustih rasporeda. U slučajevima preklapanja termina na štetu našeg kluba, uvek smo pokazivali najveću pažnju i podršku za pitanja koja se tiču našeg državnog tima.

Kao što je dobro poznato, tokom pripremnog kampa za Olimpijske kvalifikacije i naknadnih kvalifikacionih utakmica našeg državnog tima tokom leta, naš igrač Šejn Larkin prošao je proces koji je dukomentovan. Larkin se pridružio kampu do dogovorenog roka, obavesio nadležne o svojoj povredi i podvrgao se zdravstvenim pregledima koje su tražili lekari državnog tima. Zbog otkrivenog edema kosti u kolenu, naš igrač nije mogao da učestvuje u utakmicama reprezentacije. Uprkos tome što je momentalno podelio rezultate magnetne rezonance i lekarske izveštaje o stanju svog kolena relevantnim kanalima, teško je kažnjen od strane Turske košarkaške federacije.

Kazna koja je nametnuta našem igraču duboko je uticala kako na njega, tako i na naš klub. Planiranje sezone našeg tima, ravnoteža rostera i struktura budžeta pretrpeli su nepopravljiv udar zbog ove kazne. Naš klub, koji je iznedrio brojne igrače za tursku košarku, obezbeđivao igrače za reprezentacije u svim kategorijama svake godine i s ponosom slao najviše igrača u naš seniorski tim dugi niz godina, bio je najviše pogođena strana u ovom procesu.

Nakon ovog procesa, nažalost, danas smo saznali da je Sportski arbitražni sud, koji je procenio predmet na temelju pravne žalbe našeg kluba, potvrdio kaznu nametnutu našem igraču.

Uprkos svemu ovome, Anadolu Efes, nastavićemo da podržavamo korake i planove koji će uzdignuti naš državni tim na svim budućim turnirima i događajima, baš kao što smo to uvek činili.

Ostavljamo procenu ove kazne, koju smatramo da ni naš klub ni igrač nisu zaslužili ni na koji način, javnosti - stoji u saopštenju turskog šampiona iz Istanbula.

Podsetimo da je Nikola Jokić odbio reprezentaciju Srbije, takođe, ovog leta i dok su njegovi saigrači krvarili u Manili, pevao po diskotekama i splavovima. Ipak, on ne mora da brine za svoj pasoš, jer ga ima pošto je rođen u Somboru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading