BOBI MARJANOVIĆ POTPISAO NA GODINU DANA: Zaradiće minumum 1,3 miliona dolara!

Autor:

Sport

21.09.2023

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar igraće devetu sezonu zaredom u NBA ligi.

BOBI MARJANOVIĆ POTPISAO NA GODINU DANA: Zaradiće minumum 1,3 miliona dolara!

Foto: www.profimedia.rs

Boban Marjanović

Iskusni srpski centar Boban Marjanović (35) igraće i sledeće sezone u NBA ligi, prenose američki mediji.

Naime, bivši reprezentativac Srbije produžio je ugovor na još godinu dana sa Hjuston Roketsima, timom za koji je nastupao i prošle sezone. Mada se u početku mislilo da će popularni Bobi napustiti Teksas, budući da mu je istekao ugovor, došlo je do preokreta. Kako se navodi, Marjanović bi u Hjustonu mogao da zaradi 2,89 miliona dolara. U stvari, njegova zagarantovana primanja su 1.3 miliona dolara, dok će ostatak zavisiti od učinka na terenu košarkaša rođenog u Boljevcu. U prethodnoj sezoni je Hjuston odigrao 31 utakmicu i u proseku imao 3,3 poena uz 1,9 skok po meču.

Bobanu će naredna sezona biti ukupno deveta u najjačoj ligi sveta, a zanimljivo da je najveći deo karijere u Americi proveo nastupajući za klubove iz Teksasa. Naime, po dolasku u NBA ligu najpre je jednu sezonu branio boje San Antonio Spursa (2015/2016), potom je tri godine bio član Dalas Maveriksa (2019/2022), dok će, izvesno, dve sezone provesti u Hjustonu.

Boban Marjanović karijeru je započeo u Hemofarmu, dok je u Srbiji igrao još i za Svislajon Takovo, Radnički Kragujevac, Megu i Crvenu zvezdu. Od evropskih klubova nastupao je za CSKA i Žalgiris, a od američkih još i za Detroit Pistonse, Los Anđeles Kliperse i Filadelfiju Seventinsikserse.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading