GUDURIĆ BRUTALNO ISKREN POSLE FINALA: Ne bežim od odgovornosti, uvek bih uzeo taj šut!

Autor:

Sport

14.09.2023

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski bek je promašio trojku za izjednačenje u poslednjem minutu.

GUDURIĆ BRUTALNO ISKREN POSLE FINALA: Ne bežim od odgovornosti, uvek bih uzeo taj šut!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebnu medalju na nedavno završenom Svetskom prvenstvu, pošto je u velikom finalu poražena od Nemačke sa 83:77.

Nemci su čitavo drugo poluvreme bili u prednosti, ali su se "orlovi" u finišu meča vratili u igru, a čak su imali i šut za izjednačenje, na oko 50 sekundi do kraja, koji je promašio Marko Gudurić.

Bek reprezentacije se sada, nakon dočeka na balkonu Skupštine grada, vratio u rodni Priboj, gde je imao toplu dobrodošlicu, a tom prilikom je i dao izjavu.

- Prisutne su još uvek emocije jer je sve to sveže, ali sigurno kad malo razmislim i pričam sa nekim ljudima bliskim sebi shvatam da smo napravili veliki uspeh i obradovali smo dosta ljudi. Ostaje žal za finalnom utakmicom i zlatom koje je bilo jako blizu ovog puta, ali verujem da će se opet ukazati prilika da se ponovi ovaj uspeh - započeo je Marko Gudurić.

Foto: FIBA

Marko Gudurić u dresu reprezentacije Srbije

Istakao je popularni Gudura da je mislio da će lopta ući i da će doneti Srbiji izjednačenje.

- Ja sam se osećao sjajno, jer sam mislio da će lopta ući. Lepo sam šutnuo, to su neki šutevi koje ja volim i na kojima radim stalno, ali to je sport, to je život. Nekad i kad daš sve od sebe i radiš vredno, dese se promašaji, ali to nas čini jačima. Tih promašaja je bilo u mojoj karijeri, zbog toga sam tu gde jesam i verujem da će me i ovaj težak momenat učiniti boljim. Opet kažem, nadam se da će biti prilike da budemo ponovo u finalu, ja ne bežim od odgovornosti. Da mogu da ponovim - opet bih uzeo taj šut - iskren je Gudurić.

Za kraj, ističe šta je presudilo da ova ekipa dogura tako daleko.

- Sigurno veliki razlog što smo mi uradili to što jesmo, je to naše zajedništvo - završio je košarkaš Fenerbahčea.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading