SELEKTOR NEMAČKE HERBERT SREĆAN: Crno vino s Pešićem, loše pivo i Denis kapiten

Autor:

Sport

10.09.2023

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kormalira Nemačke bio je raspoložen za priču nakon trijumfa protiv Srbije u finalu.

SELEKTOR NEMAČKE HERBERT SREĆAN: Crno vino s Pešićem, loše pivo i Denis kapiten

Foto: Tanjug/AP

Gordon Herbert, selektor košarkaške reprezentacije Nemačke, bio je prezadovoljan nakon pobede nad Srbijom u finalu Mundobasketa, pa je na konferenciji za novinare u Manili bio raspoložen za priču.

Najpre je govorio o planu koji je ispunjen i svom najboljem igraču Šruderu.

- Vratio bih se u 2021. Tada sam dobio posao i prva stvar koja sam uradio jeste da sam upoznao Denisa. Pričali smo tri ili četiri sata i tu je sve počelo. Osetio sam njegovo srce, ljubav prema zemlji, posvećenost. Tu je sve počelo. Prvo bih da se zahvalim igračima koji su pomogli da se kvalifikujemo. Mnogi se ne sećaju da smo izgubili prvu utakmicu u kvalifikacijama protiv Estonije. Mnogi igrači koji nisu imali ugovore su došli. To je rezultat ovog nerealnog momenta. Neverovatna grupa momaka. Mi smo tim, prvo, pa tek onda imamo individualni talenat. Brinu jedni o drugima, takmiče se jedni s drugima - kazao je Herbert, pa nastavio:

- Stvorili smo poverenje između nas. Najveća stvar koju sam uradio jeste što sam učinio Denisa kapitenom. Ponosan je što ima takvu ulogu i mi smo zapisali sve ovo za dve godine. Ovo je prva od našeg trogodišnjeg plana. 

Upitan je potom da kaže nekoliko reči o domaćinima Filipincima.

- Volim Filipince, ali mi imamo bolje pivo. Ništa me nije udarilo - rekao je šaljivo Herbert.

O našem selektoru Pešiću imao je samo reči hvale.

- Znam Pešića veoma dugo. Smatram ga za prijatelja. Popijemo ponekad dobro crveno vino i gajim veliki respekt prema njegovim momcima - zaključio je Gordon Herbert.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading