MILUTINOV NA KORAK DO ISTORIJE: Evo šta mu je potrebno da OBORI REKORD MUNDOBASKETA!

Autor:

Sport

09.09.2023

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Motiv više za centra košarkaške reprezentacije Srbije.

MILUTINOV NA KORAK DO ISTORIJE: Evo šta mu je potrebno da OBORI REKORD MUNDOBASKETA!

Foto: FIBA

Nikola Milutinov u dresu Srbije

Nikola Milutinov (28) na tekućem Mundobasketu, na kojem Srbija u nedelju (14.40) igra finale protiv Nemačke, postao je nezamenljiv šraf u mašineriji koju sa klupe predvodi selektor Svetislav Pešić. Pored kapitena Bogdana Bogdanovića, možda i ključan u poslednje dve pobede u nokaut fazi koje su trasirale put "orlovima" do meča za titulu.

Ujedno, rođeni Novosađanin krupnim koracima gazi ka istorijskom distignuću koje bi ga zlatnim slovima upisalo u košarkaške FIBA almanahe. Aktuelni centar Olimpijakosa i reprezentacije Srbije u dosadašnjem toku turnira, naime, zabeležio impresivna 63 skoka, čime se nalazi na drugom mestu u konkurenciji najboljih skakača na Svetskom prvenstvu. U leđa zasad gleda samo teškašu Litvanije i košarkašu Nju Orleans Pelikansa Jonasu Valenčijunasu, koji je uhvatio 68 skokova, ali uz jednu utakmicu više.

Dakle, Srbina samo šest skokova deli od toga da postane novi rekorder Mundobasketa! Imajući u vidu njegovu statistiku i učinak od početka turnira u Manili, takav epilog je sasvim izvestan pošto je Milutinov na sedam mečeva na SP dosad prosečno hvatao čak devet lopti po utakmici. Uz to, Nikola je prosečno beležio 13, 6 poena i dve asistencije po meču što ga, nesumljivo, svrstava u najuži izbor za najboljeg igrača Mundobasketa (MVP) na poziciji pet. Indeks korisnosti Milutinovu je 21,4.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading