DETONACIJA U PARTIZANU: Crno-beli PRONAŠLI plejmejkera - ZVEZDA Mundobasketa stiže u "parni valjak"?!

Autor:

Sport

07.09.2023

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti za navijače šampiona AdmiralBet ABA lige.

DETONACIJA U PARTIZANU: Crno-beli PRONAŠLI plejmejkera - ZVEZDA Mundobasketa stiže u "parni valjak"?!

Foto: Starsport

Grobari

Košarkaši Partizana su polako kompletirali tim za narednu sezonu, a ovog leta su u Beograd, za sada, stigla četvorica pojačanja.

U Humsku su došli Ognjen Jaramaz, Mateuš Ponitka, Frenk Kaminski i Pi Džej Dozijer, ali prelazni rok je daleko od gotovog, pošto će Partizan dovesti još jednog ili dvojicu košarkaša.

Jedan od njih bi mogao da bude Arturs Žagars, košarkaš Letonije i zvezda Mundobasketa, a o tome je pričao Žanis Peiners, bivši as crno-belih.

– Ja sam jedan od njegova tri najveća obožavatelja i to otkad je imao 12 godina! Tada sam bio trener na jednom kampu, a on je izgledao kao vanzemaljac u odnosu na te klince. Od tada sam sa njim prijatelj, a nekad i treniramo zajedno. Kada pred 30 klinaca nešto pokažete – 25 neće da uradi ni blizu ono što ste tražili od njih. On je dečko koji će to da uradi bolje nego što čak i ja mogu. Za trenere je to najveći san. Ja sam njegov najveći navijač i sve ove godine sam verovao u njega do maksimuma. Imao je povrede, mlad je, ima “bejbi fejs” i neki ljudi nisu verovali u njega. Naravno ni ja nisam očekivao da mi budemo u četvrtfinalu i da će on da postiže po 20 poena, ali mu želim sve najbolje u nastavku karijere. Verujem da je ovo veliki korak za njega i da kao slobodan agent može u narednim godinama može da se ozbiljno poboljša –  rekao je Pejners u razgovoru za Mondo.

Kada je saznao da Partizan i dalje traži plejmejkera, nije imao dilemu koga bi "parni valjak" trebao da dovede.

Još uvek im je otvoreno mesto plejmejkera? Nisam to znao! Ja bih se jako obradovao ako bi potpisao za Partizan.

Veruje da bi se sjani plej uklopio u sistem rada Željka Obradovića.

– Naravno, naravno! Željko svakog igrača može da nauči kako da igra na pravi način i Žagars u ovim godinama i dalje ima prostora za napredak, Vidimo da je njegov talenat neverovatan, ali verovatno i dalje ima prostora da se poboljša. Uz još malo nekih trenerskih detalja… Željko bi sigurno bio najbolja opcija za njega – istakao je Žanis Pejners.

Inače, Arturs Žagars ima 23 godine, a do sada je na prvenstvu ubacio preko 13 poena u proseku, uz šest asistencija.

Videćemo u narednim danima da li će se možda Peinersova želja ispuniti, a nema sumnje, Arturs bi bio sjajan dodataka ekipi Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
VALJAK

07.09.2023 14:10

Ciste spekulacije ,Sve je to na rekla kazala ! Kad ga ZOC potrazi bice to to !