KAKVA DRAMA U JERUSALIMU: Basketaši Srbije posle TRILERA srušili Holandiju i obezbedili polufinale Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

07.09.2023

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvaran meč u četvrtfinalu.

KAKVA DRAMA U JERUSALIMU: Basketaši Srbije posle TRILERA srušili Holandiju i obezbedili polufinale Evropskog prvenstva!

Foto: FIBA 3x3

Basketaška reprezentacija Srbije igraće u polufinalu prvenstva Evrope, pošto su posle nestvarne borbe u četvrtfinalu porazili Holandiju sa 21:19.

Videli smo spektakl u ovom susretu, sastale su se dve selekcije koje su verovatno i najveći favoriti za titulu, uz Letoniju, a ovaj duel je svakako opravdao očekivanja.

Obe selekcije su krenule malo usporeno, verovatno je na to uticalo i vreme meča, pa nijedna ekipa nije uspevala da pronađe ritam u šutu.

Srbija je ipak malo bolje krenula, imala je vođstvo na startu, 8:5 je bilo za naš tim, ali su se naši rivali vratili, a zatim i poveli sa 11:10. Ušlo se posle u ritam koš za koš, ali je Barać kucanjem, a zatim i trojkom, doneo našim basketašima prednost.

Foto: KSS

Strahinja Stojačić, reprezentativac Srbije

Imali su zatim i 20:16 naši igrači, ali daleko od toga da je bilo gotovo. Vorti de Jong, koji je do prošle godine igrao profesionalnu košarku, pogodio je dvojku, zatim je Holandija stigla i do zicera, pa su smanjili na 20:19

Nije Srbija uspela da reši meč, promašili smo nekoliko šuteva, a onda je usledio totalni haos. Holandija je imala čak četiri šuta za dva poena, za plasman dalje, ali nisu uspeli da ih iskoriste, pa je Stojačić kucanjem poslao Srbiju u polufinale.

Tamo će naša selekcija, oko 16:30, igrati protiv reprezentacija Letonije ili Češke, pa je jasno da nas svakako čeka vrlo težak duel u meču za finale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading