NEVEROVATAN MEČ NA STARTU: Basketaši Srbije ŠOKANTNIM PREOKRETOM porazili Austriju u prvom kolu Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

06.09.2023

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva utakmica u Jerusalimu.

NEVEROVATAN MEČ NA STARTU: Basketaši Srbije ŠOKANTNIM PREOKRETOM porazili Austriju u prvom kolu Evropskog prvenstva!

Foto: Starsport

Reprezentacija u 3x3 basketu

Basketaška reprezentacija Srbije porazila je sa 21:20 selekciju Austrije u meču prvog kola Evropskog prvenstva, koji se igra u Jerusalimu.

Videli smo neverovatan meč u Izraelu, u prvom od dva meča koje će naša reprezentacija odigrati u okviru grupne faze na prvenstvu Evrope.

Srbija, koja na ovom šampionatu igra u sastaju Stojačić, Branković, Kojić i Barać, imala je veliki zaostatak - 13:6, na samo tri minuta do kraja, a u tom trenutku su naši igrači imali već deset faulova, pa je delovalo da je poraz neizbežan.

Ipak, malo po malo, naši momci su počeli da se vraćaju u susret, pogodili smo nekoliko dvojki, ali je Austija i dalje imala vođstvo.

Ipak, naš rival je počeo da greši, pravi faulove i promašuje, što smo iskoristili i primakli se. Ipak, na 20:19, Branković promašuje slobodno bacanje za izjednačenje, a onda je usledio šok. Tri dvojke smo promašili za pobedu, jedna je i izašla iz koša, a kada su Austrijanci skočili na 12 sekundi do kraja, sve je delovalo izgubljeno.

Kako smo imali već 12 faulova, nije bilo poente faulirati rivala, jer to donosi dva slobodna bacanja za pobedu, a zatim i loptu, pa se činilo da će Austrija stići do pobede. Ipak, naš rival gubi loptu, a u poslednjoj sekundi Strahinja Stojačić pogađa dvojku za trijumf.

Do kraja dana će naši basketaši odigrati još jedan meč, pošto će od 20:35 igrati protiv domaćina, selekcije Izraela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading