KUPILA JE SLIKU ZA 400 DINARA NA BUVLJAKU, A PRODAJE ZA 230.000 EVRA: Neće vam biti dobro kada čujete kako joj je to pošlo za rukom

Autor: N.J.

Lifestyle

07.09.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna žena je 2017. godine kupila sliku na pijaci za oko četiri dolara što je manje od 400 dinara.

KUPILA JE SLIKU ZA 400 DINARA NA BUVLJAKU, A PRODAJE ZA 230.000 EVRA: Neće vam biti dobro kada čujete kako joj je to pošlo za rukom

Foto: shutterstock

Buvljak

Ljubiteljka antikviteta je po izuzetno niskoj ceni kupila jednu sliku, a onda se našalila da je reč o umetničkom delu. Odnela je sliku kući i rešila da istraži o čemu se radi i šta je stvarno kupila. Nije našla nikakve informacije.

Narednih nekoliko godina, fotografije je stajala u spavaćoj sobi, a onda je odlučila da je skine. Zaboravila je na nju i stajala je u nekom delu ormana. Prošle godine u maju, čistila je kuću i ponovo je pronašla sliku. Tada je odlučila da se raspita putem drušvenih mreža.

Objavila je fotografije rada na Fejsbuk stranici "Stvari pronađene u zidovima" koja je posvećena "pričama o stvarima koje ste pronašli u zidovima, iskopali u svom dvorištu, ili u onoj napuštenoj kući prekoputa vaše bake", prema opisu grupe.

Foto: Unsplash/ Kenny Eliason

Dnevna soba u bež i plavoj boji

Mnogi su pisali da bi trebalo da kontaktira Loren Luis, ona je bivša kustoskinja i radila je sa slikama tri generacije porodice Vejt. Kada je pogledala bila je 99 odsto sigurno da je autentična.

- Iako ima određene manje ogrebotine i potrebno joj je površinsko čišćenje, bila je u neverovatnom stanju s obzirom na to da niko od nas nije imao ideju kakav je put prošla u poslednjih 80 godina - rekla je kustoskinja.

Procenjuje se da će ova slika biti prodata za oko 250.000 dolara, što je oko 230.000 evra, prenosi "Kurir".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading