DA SE NE DIŽEMO U NEBESA: Pešić istakao šta je presudilo - NE ZANIMA ga naredni rival!

Autor:

Sport

03.09.2023

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor našeg tima je imao jasnu poruku posle meča.

DA SE NE DIŽEMO U NEBESA: Pešić istakao šta je presudilo - NE ZANIMA ga naredni rival!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Dominikansku Republiku sa 112:79 (29:15, 27:20, 31:15, 25:26) u meču grupe I, i tako je u direktnom duelu uspela da obezbedi plasman u četvrtfinale Mundobasketa.

Sjajno su naši igrači ušli u meč, već u prvoj deonici su imali veliku prednost, a čak sedmorica igrača je upisalo dvocifren učinak.

Posle meča se oglasio i Svetislav Pešić, selektor našeg tima.

- Ovo je bila teška utakmica za nas. Igrali smo protiv teškog tima Dominikane. Oni su ofanzivno orijentisani, jako su dobri u tom segmentu, ali kao što je rekao Vanja, bilo je važno pokazati reakciju posle prošle utakmice. Tim je reagovao sjajno, ne samo zato što smo pobedili, već i zbog toga što smo dobro čuvali dva igrača Dominikane, najboljeg po našem mišljenju, koji je Feliz, a on je odigrao sjajan turnir. Imao je sjajnu statistiku. Hteli smo da ga izvedemo nekako iz meča. Očigledno smo napravili dobar plan i odradili dobar posao. Važno je kako reagujemo u odbrani iz tranzicije, posebno protiv ekipe koja igra brzo. Odličan je naravno i Tauns, ali i Montera smo hteli da zaustavimo zajedno sa Felizom. Igrali smo odbranu na spoljnim igračima. Vrlo važna pobeda za nas. Ono što je za nas bilo važno jeste da damo šansu Petruševu i Avramoviću. Nismo mogli da računamo na vrlo važne igrače za nas, koji su bili dobri i u pripremnim mečevima. Za naredne susrete imamo dva igrača više. Oni moraju da daju maksimum. Svaka čast mojim igračima, pokazali su timski duh, karakter, svaka pobeda je važna za nas i slavimo svaku pobedu zajedno. Od prvog dana do poslednjeg - rekao je Pešić.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić, selektor Srbije

Dodao je da je energija njegov tima danas bila na nivou.

- Ništa se nije promenilo. Najvažnija stvar kada igrate protiv ofanzivno orijentisanog tima kao što je Dominikana jeste da im eliminišete tu prednost. Da uložite energiju, da trčite nazad i zaustavite loptu. Ako uspete to, onda kontrolišete svoju sudbinu. Važno je kako igramo u napadu. Treba dati i koš. Cilj košarke je dati koš. Ali za to nam treba lopta, a onda morate da igrate odbranu i hvatate defanzivne skokove. U svim mečevima je važno kako se branimo. To je ključ - rekao je Kari.

Istakao je da ga ne zanima ko će biti sledeći rival.

- Neka se završi utakmica - poručio je Kari.

Za kraj je istakao da ne treba nacija da pada u nesvest posle ove pobede.

- Da se ne dižemo u nebesa, a i kada izgubimo, da ne budemo nerealni. Mi smo na ovom meču napravili 30 asistencija. Ne treba da padamo u nesvest, ali treba to da istaknem igračima. Ko napravi toliko asistencija i zatvori sve prolaze, treba im čestitati, i to javno. Nisam ih našao u svlačionici - zaključio je Kari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading