POTPUNA DOMINACIJA SRBIJE: "Orlovi" UBEDLJIVO slavili u MEČU ODLUKE i plasirali se u četvrtfinale!

Autor:

Sport

03.09.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igraće Srbija u eliminacionoj fazi Svetskog prvenstva.

POTPUNA DOMINACIJA SRBIJE: "Orlovi" UBEDLJIVO slavili u MEČU ODLUKE i plasirali se u četvrtfinale!

Foto: FIBA

Reprezentativci Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Dominikansku Republiku sa 112:79 (29:15, 27:20, 31:15, 25:26) u meču grupe I, i tako je u direktnom duelu uspela da obezbedi plasman u četvrtfinale Mundobasketa.

Iako je ovaj duel odlučivao ko će proći dalje, neizvesnost je na sreću izostala. Od samog starta su igrači Svetislava Pešića dominirali, a već su u finišu prve deonice stigli do velikih +17, pa povratka za našeg rivala nije bilo.

Na poluvremenu je na semaforu stajalo 56:35, a ta razlika se do kraja samo povećavala, pa su svi igrači dobili priliku da uđu u igru i upišu se u listu strelaca.

Najefikasniji je bio kapiten Bogdan Bogdanović sa 20 poena, uz pet asistencija, Marinković i Milutinov su dodali po 16, Petrušev 14, Stefan Jović 12 (sedam asistencija), dok je Marko Gudurić završio sa deset.

Sa druge strane, najbolji je bio Karl Entoni Tauns sa 25 poena, uz sedam skokova.

U narednoj fazi će Srbija igrati protiv pobednika duela između Litvanije i Amerike, koji se trenutno igra.

Susret između Srbije i Dominikanske Republike mogli ste da pratite u live blogu na našem portalu.

LIVE BLOG

Srbija - Dominikanska Republika

112:79 (29:15, 27:20, 31:15, 25:26)

TOK MEČA:

Tok četvrte četvrtine:

Kraj meča, Srbija je pobedila sa 112:79 i tako je obezbedila mesto u četvrtfinalu!

8. minut - Upisao se i Nikola Jović, kao i Dušan Ristić, koji je ušao u igru, Srbija je izdominirala u ovoj utakmici.

6. minut - Stotka Srbije, Petrušev je zakucao, naša ekipa je na +33.

4. minut - Igra se koš za koš, pogodio je Aleksa Avramović, nije se još samo Nikola Jović upisao u strelce, od igrača koji su ulazili u igru.

2. minut - Počela je poslednja deonica u Manili košem Dominikane. Ipak, Gudurić pogađa, za njim i Dobrić, polako kreće revijalan deo na Filipinima. Zakucava Dobrić u kontri, na dodavanje Avramovića, naši igrači plešu po terenu.

Tok treće četvrtine:

Kraj treće deonice, nestvarna igra naših košarkaša, Srbija vodi sa 87:53!

8. minut - Dve vezane asistencije za Bogdana, a onda pogađa tešku trojku. Kapiten je bez promašaja, ima 7/7 iz igre, Srbija grabi ka pobedi. Andres Feliz je dobio nesportsku, a kako je imao tehničku iz prvog dela igre, plej Dominikane je isključen.

6. minut - Marinković vraća trojku, a zatim i Stefan Jović krade loptu i pogađa uz faul. Srbija je na +23. Mendoza je pogodio uz faul, a Svetislav Pešić je, nezadovoljan suđenjem, zaradio tehničku.

4. minut - Prelepa akcija i trojka Vanje Marinkovića, ali istom merom uzvraća Tauns, nakon što je Stefan Jović promašio dva penala. Nova trojka za našeg rivala, pogađa Montero.

2. minut - Poluvreme je počelo poenima KAT-a sa linije za slobodna bacanja, ali na drugoj strani Milutinov zakucava i vraća Srbiji preko 20 razlike.

Počelo je drugo poluvreme u Manili!

Tok druge četvrtine:

Kraj prvog poluvremena, Srbija vodi 56:35! Bogdanović ima 14 poena, Milutinov i Marinković su dodali 10, Stefan Jović ima sedam, uz šest asistencija. Sa druge strane, Tauns ima 14 poena.

8. minut - Avramović je pogodio iz kontre, Srbija je prvi put na preko 20 razlike. Montero vraća trojkom na drugoj strani, ali Bogdanović ubacuje dva penala, održava naš tim veliku prednost.

6. minut - Dominikana je malo uspela da primiri zalet Srbije, međutim, naši momci su i dalje na osetnoj razlici. Jedini ko drži Dominikance je Tauns, koji je trenutno na 12 poena. Bogdanović pogađa iz skoka u napadu, Srbija ima +19.

4. minut - Nastavlja se sjajna igra našeg tima. Stefan Jović je vezao četiri poena, dominira u Manili.

2. minut - Prazni minuti u igri Srbije, Dominikana se polako vraća. Tauns je pogodio dva penala, Srbija ima samo +12, bilo je i 18 razlike.

Tok prve četvrtine:

Kraj prve četvrtine, Srbija vodi 29:15! Blagi pad u finišu prve deonice, Dominikanci su malo smanjili vođstvo našeg tima, ali je to i dalje lepa prednost. Bogdanović i Marinković su ubacili 10 poena, Milutinov ima šest, Stefan Jović je podeli pet asistencija.

8. minut - Kakav početak Srbije, potpuna dominacija, imamo +17 posle osam minuta, novi tajm-aut za Garsiju. Bogdan je pogodio drugu trojku, za njim i Vanja, a posle koša Bogdanovića je našeg rivala tražio novi minut odmora.

 

 

6. minut - Sjajna asistencija Stefana Jovića, koji je ponovo proigrao Vanju u kontri. Bek Srbije je već na sedam poena, Nestor Garsija traži prvi tajm-aut na meču, Srbija vodi 16:7.

4. minut - Igra se izuzetno brzo. Tauns je već na pet poena, ali je sa druge strane i Bogdan pogodio prvu trojku, ohrabrujuće pred nastavak meča.

2. minut - Dobar početak našeg tima, Marinković je pogodio trojku posle samo sedam sekundi. Pogađa Tauns sa druge strane, ali sledi kucanje Milutinova, a onda se i kapiten Bogdanovića upisao u strelce.

 

 

1. minut - Krenuo je odlučujući meč za plasman u 1/4 Svetskog prvenstva.

Počeo je duel u Manili!

13:55 - Poznata je startna postava našeg tima. Tu su Stefan Jović, Bogdanović, Marinković, Nikola Jović i Milutinov. Dakle, umesto Dobrića, startuje Vanja Marinković.

13:50 - Meč počinje za deset minuta, slede himne obe zemlje.

12:35 - Italija je u prvom meču grupe I pobedila Portoriko sa 73:57 i tako osigurala četvrtfinale Mundobasketa.

12:30 - Dobrodošli u live blog portala "Republika", gde ćemo zajedno ispratiti duel naše selekcije sa Dominikanom

UVOD

Srbija je u prethodnom kolu propustila veliku šansu, pošto je sa 78:76 poražena od Italije. Imali su naši igrači i +16 u finišu treće deonice, ali nam se igra raspala, a u neizvesnoj završnici su Azuri bili precizniji i obezbedili veoma bitnu pobedu.

Sa druge strane, Dominikanska Republika je nakon sjajne prve faze razočarala u prethodnom meču. Izgubili su od Portorika, čime su sebi, ali i Srbiji zakomplikovali put dalje na prvenstvu.

Foto: star sport

Košarkaši Srbije

Najveća opasnost svakako preti od Karla Entonija Taunsa, koji je postigao 37 poena u prošlom meču, a predstavlja svakako glavnu snagu svog tima. Treba obratiti pažnju i na Andresa Feliza, kao i na Viktora Liza, najiskusnijeg igrača te selekcije.

Srbija u duel ulazi kao favorit, ali treba svakako biti oprezan. Ukoliko doživimo neočekivan poraz, izabranici Svetislava Pešića će takmičenje završiti već u drugoj fazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading