PEKOVIĆ OTKRIO DA PRATI PARTIZAN! Željko se neće smiriti dok OVO ne URADI! Progovorio o ZDRAVSTVENIM problemima!

Autor:

Sport

31.08.2023

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni as crno-belih i aktuelni predsednik KS Crne Gore boravi na Mundobasketu.

PEKOVIĆ OTKRIO DA PRATI PARTIZAN! Željko se neće smiriti dok OVO ne URADI! Progovorio o ZDRAVSTVENIM problemima!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Crne Gore plasirala se u narednu fazu Mundobasketa, doduše s druge pozicije, jer je u borbi za prvo mesto izgubila od Litvanije.

Ni to nije pokvarilo raspoloženje kod predsednika KSCG Nikole Pekovića, legendarni NBA as i ljubimac grobara sumirao je učinak do sada urađenog na Svetskom prvenstvu.

- Ispunili smo očekivanja, od nas su očekivali domah da prođemo u drugu fazu, normalno, mi smo znali kako nas težak posao očekuje. Stvarno, Meksiko i Egipat su dve dobre ekipe, vidi se da smo odigrali odlično, napravili smo istorijski uspeh i prošli u 16 najboljih na sveu. Što se Litvanaca tiče, momci su bili malo stegnuti, iako nije bilo razloga za to. Napravili smo uspeh, igrali smo za naš merak. Ali opet, drago mi je da se završila prva faza, čekamo petak i idemo dalje - rekao je Peković za "Blic". 

Nije krio da među igračima vlada porodičan odnos.

- Stvarno je sjajno, baš sam pre neki dan pričao, došli su neki prijatelji i stvarno nikad bolja atmosfera nije bila, između štaba i igrača. To se vidi po svemu viđenom. Možda su nekada bile i bolje ekipe po imenima, ali sigurno da nije bilo bolje atmosfere otkad pamtim, a pamtim odavno. Drago mi je i zbog momaka, stvarno su zaslužili ovo, naročito momci koji su prošli kroz cele kvalifikacije, a bile su duge, iscrpljujuće. I sve te pobede, turniri i ostalo, stvarno su zaslužili ovo, da budu tu gde jesu. 

Republika

Foto: fiba.com

 


Sledi okršaj sa najvećim NBA zvezdama.

- Biće merak protiv Amerikanaca. Biće to istorijska utakmica, mislim da do sada nismo imali bolje mesto na svetu što se tiče plasmana. Vučeviću neće biti strano ovo, ali ima momaka koji nikad nisu igrali protiv ovakvih igrača. Ove dve utamice će biti za uživanje. 

Na strani "sokolova" je iskustvo Nikole Vučevića, jednog od najboljih igrača u najjačoj ligi na svetu.

- Vučević je klasa, ol star igrač, šta reći. Sjajno je što se odazvao. Da budem iskren, bili smo u početku malo skeptični, opet je to drugi sistem, da li će ovo da mu odgovara, sada mora više da se ugađa igračima. Ali stvarno, ponašanje, igra, odnos prema dresu, saigračima, stvarno je na sjajnom nivou. A i svi ostali su sjajni jedni prema drugima.

Foto: fiba.com

Nikola Vučević

Priznao je da nema mnogo vremena za praćenje ostalih mečeva, ni Pešićevih "orlova". 

- Gledao sam malo, ali kada je slobodan dan, idemo da vidimo malo grad, retko izlazimo, uz to se i ja trudim da budem uz momke kad je trening. Kada sam već došao, znam da im znači podrška, da je tu neko iz Saveza. Video sam da Srbija prolazi bez problema, ima i dobre šanse za prolaz druge grupe, sve se otvorilo. Mislim da igraju sjajno ovi momci. Znam da vam fale Jokić i Micić, bilo bi lakše. Ali i ovi momci što su tu, svaka čast. Nije lako celo leto odvojiti posle naporne sezone, svaka čast svima koji dođu.

Sa druge strane, ne propušta utakmice Partizana

- Pratim, video sam sve... Super što je Kevin Panter ostao, počeli su pripreme. Najveća su očekivanja sa Željkom Obradovićem, nema tu mnogo da se priča o tome. Siguran sam da će on opet da uklopi da bude sve kako treba i nadamo se najboljem.

Na pitanje da li će se Žoc smiriti dok ne odvede tim iz Humske na Fajnal-for Evrolige, nije imao dilemu:

- Ma teško, teško... (smeh). Prošle godine je propuštena velika šansa, ostaje veliki žal za tim. Vidim da su opet došla odlična pojačanja i nadam se da će Željko to sve da uklopi, imaju vremena da se pripreme.

Foto: Starsport

 

Najviše je oduševljen odzivom grobara na mečeve svog bivšeg kluba

- Stvarno je ogromno, čuo sam se nedavno i sa predsednikom Ostojom Mijailovićem. Drago mi je što se publika vratila, oseća se taj kult po celoj Srbiji, i što opet imamo to rivalstvo Partizana i Zvezde.

Zainteresovanih za sezonske karte ima toliko, da bi i stadion crno-belih bio mali.

- To sam video... Moj prijatelj je predsednik KK Zlatibor i on govori kako treba da napravimo halu od 50.000 mesta. Ovde ima takva od 50.000, baš smo pričali da li bi Partizan mogao da je puni svaku utakmicu. Znam da će biti veliko interesovanje, biće opet neizvesna Evrolige, ušao je ogroman novac, dovode se jaki igrači, pred nama je jedna uzbudljiva sezona".

Otkrio je potom zdravstveno stanje, budući da je, kako je "Republika" prva saznala, doživeo blagi srčani udar.

- Da, da, dobro sam, nije to baš tako bilo... Imao sam neke male smetnje, sve su to posledice korone, malo i stres. Obradovali su me momci ovde, samo da se niko ne povredi, da se posle svi zdravi vrate u klubove, to je ono što svi želimo sada - istakao je Nikola Peković.

Podsetimo, naš portal je prvi došao do saznanja da je nekadašnji igrač Minesote imao zdravstvenih problema:

- Nikola je pre mesec i po, dva osetio određene srčane smetnje, zbog čega se i javio u bolnicu. Tada mu je konstatovano, kako su rekli, da je imao blažu varijantu srčanog udara. To je ujedno i bio razlog zbog čega je nekoliko dana proveo u bolnici, gde su mu urađena sva dodatna ispitivanja. Nikola se nakon svega oseća dobro, dobio je određenu terapiju i sada živi potpuno normalno. Evidentno je i da se u poslednje vreme malo više ugojio, tako da je sve to zajedno doprinelo tome da ima srčane smetnje. Svakako je najbitnije da je on sada dobro - rekao je izvor "Republike".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading