KATASTROFA ZA PEŠIĆA! Povredio se reprezentativac Srbije! Za NJEGA je Mundobasket završen! Hitno OPERISAN!

Autor:

Sport

31.08.2023

04:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se desilo posle meča s Južnim Sudanom.

KATASTROFA ZA PEŠIĆA! Povredio se reprezentativac Srbije! Za NJEGA je Mundobasket završen! Hitno OPERISAN!

Foto: fiba.com

Za Borišu Simanića završen je Mundobasket, jer se povredio u poslednjem kolu protiv Južnog Sudana, meču koji su "orlovi" dobili rezultatom 115:83.

Tim povodom KSS je izdao hitno saopštenje, koje prenosimo u celosti:

- U duelu ispod koša Srbije, pred kraj jučerašnjeg meča, Simanić je dobio jak udarac laktom u predelu bubrega. Procena sudija, čak i nakon gledanja ponovnog snimka je da prilikom udarca nije bilo namere, ali Simanić zbog bolova nije mogao da nastavi meč - saopštio je KSS i dodao:

- Odmah po izlasku iz igre, Boriša Simanić je upućen na urgentno odeljenje bolnice u Manili, gde je prvo zadržan na ispitivanju, da bi u toku noći pod nadzorom doktora reprezentacije Srbije, prof. dr Dragana Radovanovića i operisan - nastavlja obrazloženje Košarkaški savez Srbije.

Republika

Foto: Starsport

 

Boriša se oseća dobro, bubreg i sve funkcije su sačuvane, ali je nakon operacije završio svoje učešće na Svetskom prvenstvu.

- Košarkaški savez Srbije, svi reprezentativci i članovi stručnog štaba žele Boriši Simaniću brz i uspešan oporavak - piše u saopštenju KSS.

Reprezentacija Srbije je sa sve tri pobede završila prvu fazu Mundobasketa, protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana.

Protivnici u narednoj rundi čete Svetislava Pešića biće Italija i Dominikanska Republika, ali nema sumnje da je povreda novog igrača, posle Petruševa i Alekse Avramovića, veliki udarac za naš nacionalni tim i iskusnog stručnjaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading