POTVRDIO ŠTO JE CELA NACIJA HTELA DA ČUJE! Želi da igra na Olimpijskim igrama u Parizu!

Autor:

Sport

30.08.2023

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doneo definitivnu odluku.

POTVRDIO ŠTO JE CELA NACIJA HTELA DA ČUJE! Želi da igra na Olimpijskim igrama u Parizu!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaš Bruklina Ben Simons izjavio je da mu je cilj da naredne godine igra za selekciju Australije na Olimpijskim igrama u Parizu, prenosi Basketnjuz.

Simons (27) je u mlađim selekcijama igrao za Australiju, ali još nije nastupio u seniorskoj konkurenciji.

On je najavljivao da će igrati za Australiju na Olimpijskim igrama 2016. i 2021, ali se povukao iz nacionalnog tima da bi se što bolje pripremio za obaveze u najjačoj ligi na svetu.

Foto: Tanjug/AP

Ben Simons

Takođe, obećao je da će da bude u selekciji Australije na Mundobasketu 2019. i 2023, ali je oba puta odlučio da preskoči reprezentativne obaveze.

- Želim da igram za Australiju na Olimpijskim igrama u Parizu. Dobio sam brojne poruke iz Australije da bih trebalo da igram za reprezentaciju. Igraću kada budem spreman. Prethodnih godina nisam bio spreman, ali moj cilj je da sledeće godine budem u olimpijskim timu Australije - rekao je Simons.

Australija i na ovom Svetskom prvenstvu odlično igra bez košarkaša Bruklina. Naime, "kenguri" su obezbedili plasman u drugu fazu takmičenja, u konkurenciji Nemačke, Japana i Finske.

U narednu rundu su prošli "panceri" s prvog mesta, zbog pobede u dramatičnom derbiju protiv Australijanaca. Njihovi protivnici u sledećoj fazi biće Slovenija, koja je obezbedila prvo mesto, i Gruzija ili Zelenortska Ostrva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading