NEĆEŠ DA IGRAŠ ZA REPREZENTACIJU, ODE PASOŠ: Pravilo se već primenjuje, ali to nije jedina kazna

Autor:

Sport

29.08.2023

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su preko noći postali stranci, suspendovani su i udareni su po džepu, pa će ostali sigurno da se zamisle u budućnosti.

NEĆEŠ DA IGRAŠ ZA REPREZENTACIJU, ODE PASOŠ: Pravilo se već primenjuje, ali to nije jedina kazna

Foto: Profimedia, Starsport

Nikola Jokić odbio je i ovog leta da igra za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu i tako ponovo ostavio drugove i celu naciju na cedilu. Njegovo "ne" selektoru Svetislavu Pešiću podiglo je puno prašine i otvorilo brojne polemike.

Mnogi smatraju da novi NBA šampion ima prava da se odmori i da ne mora da se stavi domovini na raspolaganje, ali je mnogo više besnih navijača koji traže da se Jokić na neki način kazni. Oni najekstremniji tvrde da Somborac više ne može da bude u žiži javnosti, da se o njegovim bravurama u NBA više ne sme izveštavati, a ima i onih koji tvrde da mu se zbog okretanja leđa Srbiji mora oduzeti pasoš. To se u Srbiji verovatno neće desiti jer je Nikola državljanstvo stekao po rođenju.

 

 

Međutim, Turci su celom svetu pokazali kako se kod njih tretiraju i kako će proći naturalizovani izdajnici. Naime, Turska je Šejnu Larkinu i Skotiju Vilbekinu praktično oduzela turski pasoš. Obojica su ovog leta odbila da igraju za Tursku u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre zbog čega su u Košarkaškom savezu Turske pobesneli. Najviše se naljutio selektor Ergin Ataman, verovatno i zbog navoda da ih klubovi nisu pustili iz odmazde prema njemu jer je otišao u Grčku i preuzeo Panatinaikos.

Tako se njih dvojica u prvenstvu Turske neće računati kao domaći igrači, što će najveći problem napraviti njihovim klubovima. Takođe, više nikada neće ni igrati za reprezentaciju, što i nije neko iznenađenje. Osim oduzivanja statusa turskih državljana u prvenstvu, Larkin i Vilbekin će morati da plate i novčane kazne od po 3.000 evra. Takođe, oni su suspendova na po pet mečeva u domaćem šampionatu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
csi

30.08.2023 18:52

I treba oduzimati pasoše i državljanstvo kako ga god neko stekao. Neka uzme Američko i zbogom. Takvi kao on nam i netrebaju!

Ja nisam vaš

31.08.2023 23:45

Bravo za Turke. Krajnje je vreme i da " naši " izdajnici budu kažnjeni !