NOVI TRIJUMF NAŠIH KOMŠIJA: Crna Gora bez problema slavila protiv Egipta!

Autor:

Sport

27.08.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Druga pobeda izabranika Boška Radovića.

NOVI TRIJUMF NAŠIH KOMŠIJA: Crna Gora bez problema slavila protiv Egipta!

Foto: FIBA

Košarkaši Crne Gore

Košarkaši Crne Gore su ostvarili vrlo značajnu pobedu nad ekipom Egipta, rezultatom 89:74, u meču drugog kola grupne faze na Svetskom prvenstvu u Manili.

U ovom susretu, crnogorski tim je rutinskom igrom, bez previše potrošene energije, stigao do pobede nad Egipćanima, što ih dovodi na korak do plasmana u drugu fazu, a sa velikom pažnjom će košarkaši ove selekcije pratiti predstojeći duel između Litvanije i Meksika.

Ukoliko Litvanci ostvare očekivanu pobedu, Crna Gora će obezbediti svoj istorijski plasman u drugu fazu takmičenja.

Nikola Vučević se istakao kao lider na terenu, postigavši 16 poena, a uz to je imao i sedam skokova. Pored njega, Nikola Ivanović je doprineo sa 15 poena, dok je Kendrik Peri postigao 11 poena, uz sedam asistecnija. Dino Radončić i Vladimir Mihailović su takođe upisali po 10 poena.

Sa druge strane, u selekciji Egipta, istakao se Ehab Amin sa nestvarnih 26 poena, međutim, izostala je podrška od ostalih saigrača, pa Egipćani nisu uspeli da stignu do šoka u Manili.

Sledeći izazov za crnogorski tim je meč protiv Litvanije, zakazan za utorak u 14:30 časova. Ukoliko Litvanci savladaju Meksiko, ovaj duel će biti veoma bitan, jer će pobednik u narednu fazu preneti dva boda i stići će na korak do plasmana u četvrtfinale Mundobasketa.

Što se tiče Egipta, oni verovatno u utorak završavaju prvenstvo, a rival će im biti reprezentacija Meksika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading