BERTANS NE ZABORAVLJA PARTIZAN: Naježio sam se dok sam gledao meč u Evroligi prošle sezone

Autor:

Sport

26.08.2023

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki put kada vidim tako nešto, vrate mi se sećanja, kaže Letonac

BERTANS NE ZABORAVLJA PARTIZAN: Naježio sam se dok sam gledao meč u Evroligi prošle sezone

Foto: Starsport

Mihajlo Andrić

Davis Bertans, reprezentativac Letonije i nekadašnji košarkaš Partizana, prisetio se dana provedenih u crno-belom dresu u razgovoru za "Jurohups". Tim Željka Obradovića, podsetimo, plasirao se među osam najboljih u Evroligi, ali je posle preokreta u četvrtfinalnoj seriji eliminisan od madridskog Reala (od 0:2 do 3:2).

O čoveče... Samo gledanje utakmice, posebno u plej-ofu, čak i na TV, naježio sam se. Svaki put kada vidim tako nešto, vrate mi se sećanja kada sam se vratio posle povrede prednjeg ukrštenog ligamenta i druga utakmica mi je bila u Top 16 fazi protiv Makabija u Areni. Sve te emocije krenu da mi naviru - prisetio se Bertans, koji je sa Partizanom osvojio tituli u AdmiralBet ABA ligi, tri titule u Superligi Srbije i jedan Kup Radivoja Koraća.

Aktuelni košarkaš Oklahoma siti Tandera i reprezentacije Letonije uspešno je započeo takmičenje na Mundobasketu, pošto je njegova selekcija na startu bila bolja od Libana sa 109:70. Bertans je dao deset poena, a naredni rival u Grupi H biće im reprezentacija Francuske, koju bivši bek Partizana itekako ceni. Uprkos porazu Lesora i drugova, on ih smatra za najveće favorite za svetsku titulu.

Bili bi na oprezu i da nisu izgubili. Ne smatram da moramo nešto posebno da menjamo. Sa istim načinom razmišljanja kao i dosad ćemo izaći na teren protiv Francuske. Sve i da su pobedili, bila bi to ista Francuska. Naravno, sada se suštinski susreću sa eliminacijom, ali mislim da bi igrali isto kakav god daje bio ishod utakmice sa Kanadom. Svesni su da su opasan tim. Moramo da se posvetimo sebi i načinu na koji ćemo upravljati igrom. Uvodni minuti će biti važni. Morate da budete spremni za fizički naporan duel. Da pogodimo šuteve, iskoristmo naše prednost i budemo spremni da uđemo u kontakt u odbrani protiv njihovih visokih igrača - naglasio je Bertans.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Realan

29.08.2023 11:28

Molim vas da ne lupetate gluposti!Bertans nije bek.Kad o necemu neznate bas nista,prvo se edukujte,raspitajte pa onda pisite o tome.

Max

29.08.2023 11:30

Ako je Bertans bek,ja sam helikopter!