ŽIVOT IH NIJE MAZIO! Filmske priče srpskih rivala

Autor:

Sport

24.08.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativci Južnog Sudana bežali od bandi, Romero kubanski dezerter, a Kinez Anderson odrekao se pasoša SAD

ŽIVOT IH NIJE MAZIO! Filmske priče srpskih rivala

Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu igraće u Grupi B zajedno sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom, čiji pojedini igrači imaju veoma teške životne priče, koje se mogu čak nazvati i filmskim. U tome prednjače reprezentativci Južnog Sudana Piter Đok i Nuni Omot.

Porodica Pitera Đoka morala je da beži iz Sudana tokom građanskih radova. Oni su 2003. pešačili više stotina kilometara da bi stigli do Ugande, a košarkaš je kasnije izjavio da je njegova životna priča slična događajima opisanim u holivudskom filmu "Jecaji sunca".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativac Južnog Sudana

Veoma tešku sudbinu imao je i Nuni Omot, koji je rođen u izbegličkom kampu pošto je njegova porodica bežala od terorističke jedinice Boko Haram. Nakon dve godine oni su dobili iseljeničku vizu za Ameriku, ali njegov otac nije smeo da napusti Keniju. Nuni je tatu video tek posle 20 godina.


Takođe, ne smemo zaboraviti ni reprezentativca Portorika Ismaela Romera, koji je dezerter s Kube. Naime, on je po poreklu Kubanac, ali je zbog loših uslova u zemlji odlučio da pobegne i sreću potraži u drugoj državi.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Portorikanac Ismael Romero

Zbog ovog poteza Romeru je osam godina bilo zabranjeno da dođe u rodnu zemlju, ali i da ima ima bilo kakav kontakt s porodicom.

Zanimljivu priču ima i kineski reprezentativac Kajl Anderson, koji vodi poreklo od jamajkanskih Kineza. Ova etnička grupa je tokom 19. veka napustila Kinu, a krajnja destinacija su im bile SAD.

Jedan od potomaka ovih iseljenika je i Njujorčanin Kajl Anderson, košarkaš Minesota Timbervulvsa. On se odrekao američkog pasoša i sada se zove Li Kajer. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading