RIVAL SRBIJE PRELOMIO! Portorikanci objavili konačan SPISAK za Mundobasket!

Autor:

Sport

22.08.2023

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Portorika Nelson Kolon saopštio je konačan spisak od 12 igrača na koje računa za predstojeće Svetsko prvenstvo.

RIVAL SRBIJE PRELOMIO! Portorikanci objavili konačan SPISAK za Mundobasket!

Foto: Starsport

Kolon je odlučio da sa spiska od 13 igrača izostavi Filipa Vilera, koji neće nastupiti za Portoriko na Mundobasketu.

- Imali smo dobar razgovor sa Vilerom i objasnili smo mu da su mu vrata reprezentacije otvorena. Odluka je u ovom trenutku u najboljem interesu za reprezentaciju. Na Vilera računamo u budućnosti - izjavio je Kolon, prenosi Basketnjuz.

Na spisku se nalaze: Tremont Voters, Džordan Hauard, Stiven Tompson, Džon Holand, Ajzea Pineiro, Kristofer Ortiz, Džastin Rejes, Itan Tompson, Alim Ford, Džordž Kondit, Ismael Romero i Arnaldo Toro.

Selekcija Portorika je u pripremnom periodu odigrala šest utakmica, a dobila je samo jedan meč i to protiv Dominikanske Republike (93:86).

Foto: Starsport

detalj sa meča Srbija - Portoriko

Ova reprezentacija je poražena od Sjedinjenih Američkih Država (74:117), Italije (65:98), Srbije (75:110), Litvanije (80:93) i Letonije (72:84).

Portoriko će na Mundobasketu igrati u grupi B, zajedno sa Pešićevim "orlovima", Kinom koju sa klupe predvodi bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević i Južnim Sudanom.

Svetsko prvenstvo u košarci, koje zajednički organizuju Japan, Indonezija i Filipini, održava se od 25. avgusta do 10. septembra. Titulu brani reprezentacija Španije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading