SVETSKI I EVROPSKI ŠAMPIONI PRESEKLI! Skariolo IZABRAO tim za odbranu TITULE!

Autor:

Sport

20.08.2023

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selekcija Španije brani najsjajnije odličje na Mundobasketu.

SVETSKI I EVROPSKI ŠAMPIONI PRESEKLI! Skariolo IZABRAO tim za odbranu TITULE!

Foto: Tanjug/AP

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo saopštio je spisak od 12 igrača koji će učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Iskusni stručnjak je odlučio da sa spiska izostavi Alberta Abaldea, Sebastijana Saiza i Haimea Pradilju.

Skariolo je saopštio da će na spisku biti i povređeni Alberto Dijaz, ali ako se on ne oporavi do početka Mundobasketa zameniće ga Haime Fernandez.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Serđo Skariolo

Na spisku su: Alberto Dijaz, Huan Nunjez, Serhio Ljulj, Dario Brizulea, Rudi Fernandez, Aleks Abrines, Viktor Klaver, Žoel Para, Huančo Ernangomez, Santi Aldama, Vili Ernangomez i Usman Garuba.

Španija brani titulu na Mundobasketu, a na Svetskom prvenstvu će igrati u grupi G sa Iranom, Brazilom i Obalom Slonovače.

Podsetimo da je selektor Crvene furije nedavno dobio neočekivani otkaz od najboljeg igrača Rikija Rubija, koji je zbog mentalnog zdravlja odlučio da propusti predstojeći Šampionat sveta.

Ako se tome doda da ni najbolji igrač prethodnog Evropskog prvenstva i nekadašnji član Crvene zvezde Meridianbet Lorenco Braun takođe neće igrati u Japanu, Filipinima i Indoneziji, jasno je da su Španci u potpuno drugačijoj pozicji nego pre četiri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading